Motgången för Meghan – planerna gick i stöpet

Meghans plan blir inte av.

Meghan och Harrys välgörenhetsprojekt Archewell kommer inte kunna lanseras i år.

De motvilliga kungligheterna har beslutat att skjuta upp lanseringen till nästa år. Anlendingen uppges vara att det helt enkelt inte känns rätt. Med coronavirusets framfart både i USA, Storbritannien och resten av världen, och protesterna mot rasdiskriminering som pågår i USA, tyckte inte Harry och Meghan att det kändes som rätt tidpunkt att sjösätta Archewell.

Både coronaviruset och Black lives matter, som proteströrelsen kallas, är frågor som ligger Harry och Meghan varmt om hjärtat. Meghan, som själv är afroamerikan, har tidigare uttryckt sitt stöd för rörelsen som bland annat kräver ett slut på rasistiskt motiverat polisvåld i USA.

Paret har som bekant flyttat till Meghans hemland USA, och nyligen avslöjades huset de bor i. Sedan i mars har de bott i denna superglamourösa jättevilla med 8 sovrum och 12 badrum, högt uppe i ett av de mest glassiga områdena i bergen ovanför Beverly Hills.

Meghans och prins Harrys nya hus i Malibu, Los Angeles.

Meghans och prins Harrys nya hus i utkanten av Beverly Hills.

Bor i drömhus i Los Angeles

Ett drömboende förstås – men ljusår från det mer återhållsamma kungliga sättet att bo, som prins Harry är van vid hemifrån England.

Här kan Meghan och prins Harry njuta av en helt magnifik utsikt från den megastora poolen. Lite som den amerikanska drömmen om Italien: Toscana, flyttat till Kalifornien. Och det var alltså här som de firade Archies ettårsdag härom månaden.

Det handlar om ett gated community-område förstås, superlyxiga Beverly Ridge Estate med 14 hus bakom höga staket, och med extrem bevakning. Meghans och Harrys gäster måste passera genom två säkerhetskontroller innan de kommer in.

Där kan de sitta i lugn och ro och fila på välgörenhetsprojektet, som väntas lanseras nästa år i stället.