Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mysteriet med Meghans diamantörhängen – hovet vägrar svara

21 nov, 2018, 08:00 
AvErika Svernström
Det spekuleras vilt kring Meghans vackra diamantörhängen som hon bar på en representationsmiddag nyligen.
Annons

Meghans magiska örhängen som hon bar på representationsmiddagen på Fiji samt nu senast under prins Charles stora fest har orsakat ett smärre mysterium.

Till den vackra klänningen med eget släp, allt i fijiblått som en hyllning till värdparet, bar Meghan ett par fantastiska diamantörhängen med flertalet gnistrande diamanter i varje hänge. Men var de kommer ifrån är det ingen som vågar säga.

Meghan bar även örhängena under prins Charles stora fest.
Meghan bar även örhängena under prins Charles stora fest.

Nu spekuleras det livligt i sociala medier var örhängena kommer ifrån och den ene efter den andre ger sin syn på mysteriet.

Kensington Palace vill inte förknippas med kronprinsen

Vissa är säkra på att hon har fått låna dem av prins Charles fru hertiginnan Camilla som en gång i tiden fick smycken som gåva från Saudiarabiens kronprins. Men i och med historien om den mördade, saudiske journalisten Jamal Khashoggi, där det spekulerats i om kronprinsens män på något sätt vart inblandade i händelsen, vill man varken säga bu eller bä om ursprunget. Om örhängena ursprungligen kommer därifrån är det inget Kensington Palace vill ståta med i det här läget.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeth.

Andra hävdar att diamanterna är utlånade från drottning Elizabeth som ju brukar låna ut juveler till de kvinnliga medlemmarna inom det brittiska kungahuset. Det har hon gjort till både Kate och prinsessan Eugenie bara på senaste tiden.

Annons

Hovet bekräftar alltid annars – men inte nu

Men om det är ett lån från drottningen brukar hovet alltid konfirmera det, vilket de inte har gjort i detta fall. Det enda Kensington Palace har gått ut med är att ”they are borrowed”, att de är lånade. Men från vem vägrar de att avslöja. Vilket gör att man tror att örhängena faktiskt kommer från den saudiske kronprinsen.

Motiveringen lyder att ”annars hade ju hovet bekräftat att de kommer från drottningen”. Så mysteriet och hyssjandet fortsätter. Och de vackra mystiska örhängena har vi sedan dess sett igen. De verkar ha blivit riktiga favoriter! Hoppas att vi någon gång får ett svar på dess mystiska härkomst.

Hertiginnan Meghan bar för första gången örhängena under en middag på Fiji.
Hertiginnan Meghan bar för första gången örhängena under en middag på Fiji.

Läs också:

Hur håller sig Meghan så fräsch? Så får du hennes look

Nyfiken på den blåa silkesklänningen? Läs mer och köp här (reklamlänk)

Foto: TT, IBL

Annons