Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiken kring kungens vigselring

03 jan, 2017, 13:37 
Agneta Nisbeth
Kungens val väcker frågor.
Annons
Kungen-ring

I somras firade kungaparet 40-årig bröllopsdag och drottning Silvia har berättat att hon fortfarande minns vigseln i Storkyrkan som om det vore igår. Ömhetstecknet sitter fortfarande på vänsterhandens ringfinger och påminner varje dag om löftet hon och kungen gav varandra, men kungen bär inte längre sin ring. I alla fall inte på det konventionella sättet.

Men faktum är att kungen fortfarande bär sin vigselring. Men på fel finger. Hur han bär den kan man se om man zoomar in på den bild som kungafamiljen skickade ut som nyårshälsning. Tittar man noga ser man att kungen bär vigselringen i guld under sin klackring på vänsterhandens lillfinger och det har han nu gjort en längre tid.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På tidiga bilder kan man dock se kungen bära ringen på det konventionella sättet, men numera väljer han alltså att bära alla ringar på ett och samma finger.

Kungaparet.Ibl
Kungens vänstra ringfinger är tomt, men ringlös är han inte. Vigselringen bär han på ett helt eget sätt.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons