Mystiken kring Marie Hellqivst – håller sig undan rampljuset

Mystiken kring Marie Hellqivst – håller sig undan rampljuset

Marie Hellqvist håller sig undan det offentliga rummet.

Marie Hellqvists debut i offentligheten!
0:25

Efter reklamen: Marie Hellqvists debut i offentligheten!

(0:25)

Slå på ljud

Marie, 65, och Erik Hellqvist, 73, är prinsessan Sofias föräldrar och bor i Älvdalen, Dalarna. Här njuter de av den vackra naturen som byn kommer med och får även utlopp för sitt stora motorintresse. Marie var tidigare aktiv som kommunpolitiker i dåvarande Folkpartiet, nuvarande Liberalerna. Marie och Erik har varit gifta i över 30 år.Hon är, liksom maken Erik, motorintresserad och har tre fordon: en röd Ford Mustang från 1967, en blå Yamaha-motorcykel från 1998 och en Volvo V50, årsmodell 2004, enligt Historiska personer.

Sofia är mellanbarnet i syskonskaran på tre som är lika mycket vänner som systrar. Numera är alla bosatta i Stockholm också.

Här jobbar Lina med prinsessan Sofias stiftelse Project Playground medan Sara valt att rikta in sig på forskning inom kriminologi.

Julians dop!

Fredrik Sandberg/TT

Systrarna har i någon mån valt ett liv i offentligheten, båda har flitigt synts på premiärer och events under åren.

En kontrast med föräldrarna.

Mystiken kring Marie Hellqvist

För Marie Hellqvist och Erik Hellqvist är inte precis vana eller bekväma med livet i rampljuset. De har nämligen inte synts till i det offentliga rummet på länge! Den senaste bilden som finns på Marie Hellqvist och Erik Hellqvist är från deras barnbarn, Julians dop under 2021.

Marie Hellqvist

Marie Hellqvist!

Patrik C Österberg/TT

Vi vet inte om det finns någon särskild anledning till att de inte vill synas i offentliga sammanhang men det kan också ha med pandemin att göra. Eller så kan det vara så enkelt att de trivs i det tysta och sköna.

Men förhoppningsvis har de fått njuta av sällskapet med sina barnbarn och prinsarna, Julian, Gabriel och Oscar!