Mystiska bilden som stoppades i samband med Sofias förlossning – nu släpps den

Prins Carl Philip sa det förbjudna om kungen.

Nu är det slut på hemlighetsmakeriet – mystiska nya bilden är här.
503 Service Unavailable

I fredags föddes äntligen Sofia sitt barn och det blev en tredje liten prins för familjen som nu består av fem medlemmar. På söndagen fick vi veta att han skulle heta prins Julian, ett ovanligt namn i kungliga sammanhang, precis som Alexander och Gabriel.

För alla som följer kungafamiljen kom nyheten mitt på dagen under fredagen, men inom hovet hade man börjat förbereda sig för den nya lilla prinsen långt innan.

För att inte ta fokus från sin allra viktigaste roll, den som pappa, skippade Carl Philip att ställa upp på bild från det uppdrag han deltog i tillsammans med kungen under torsdagen. Det handlade om en digital workshop med Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens om ekonomiska konsekvenser av skador på den svenska skogen.

kungen carl philip

Kung Carl Gustaf höll inledningstalet, och näst längst upp till vänster ser vi prins Carl Philip delta i mötet.

Kungl. Hovstaterna

Prins Carl Philips bild hemlighölls

Vi fick alltså inte se någon uppdatering från mötet samma dag som vi brukar, utan hovet höll på bilden till några dagar efter prins Julians födelse.

På Instagram har de även publicerat en video med kungens inledningstal från workshopen, och det märks att den svenska naturen är en fråga som ligger honom varmt om hjärtat.

"Skogen är en central resurs för vårt land och en bärare av många olika värden; miljömässigt, ekonomiskt, historiskt och socialt. När skogen skadas – av stormar, insekter eller andra angrepp – då slår det hårt: I första hand mot den som äger skogen och förvaltar den för kommande generationer. Men i förlängningen även mot vårt samhälle i stort." säger kungen i sitt tal.