Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiska detaljen med Daniel – i nya bilden från Ockelbo

03 apr, 2024, 18:00 
Här dyker prins Daniel upp med en mystisk keps på huvudet.
Annons
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Prins Daniel växte upp i Ockelbo, långt från den kungliga värld han numer anpassat sig till. Här levde han för sport, spelade både fotboll och hockey bara ett stenkast från det faluröda kedjehuset som han växte upp i.

Hans faiblesse för rörelse och motion gav honom också epitet ”sportprinsen” en gång i tiden – ett tydligt kvitto på att hans hurtighet inte hade undgått offentligheten.

Daniels sportiga sida fick vi ta del av redan från dag ett, när de första bilderna på den blivande prinsen började kablas ut i pressen och han rockade en sportig stil med en röd New York Yankees-keps som grädde på moset.

Annons
Prins Daniel
Prins Daniel har alltid älskat att bära keps. Här fångas han på bild 2002 i en röd New York Yankees-keps.Aftonbladet/TT

Daniel äger flera kepsar

Bland sportkillar har keps alltid varit en populär huvudbonad och för ”sportprinsen” från Ockelbo har det vid det här laget blivit ett ikoniskt plagg som vi är vana att se honom i.

Trots att åren gått har kepsen bestått. Vid offentliga tillställningar får han så klart lämna kepsen hemma, men så fort det vankas semester eller golfspel med vännerna så åker den fram illa kvickt.

Exakt hur många kepsar Daniel har i sin ägo är oklart. Däremot kan man konstatera att det förmodligen rör sig om en hel del, då han har för vana att hela tiden dyka upp i olika kepsar.

Prins Daniel på golfbanan
När prins Daniel spelar golf ser han till att kepsen är på.Mikael Fritzon/TT

Då plockar han fram kepsen

Även loggorna brukar variera. Ena stunden kan det handla om ett trendigt sportmärke som New York Yankees, för att andra stunden vara ett märke som man aldrig tidigare sett.

Annons

Men en förkärlek för kepsar har han. När han är hemma i sitt älskade Ockelbo, som fungerat som en fristad för Daniel och familjen, är det nästan alltid givet att den åker fram.

Mystiska bilden på Daniel

Nyligen besökte han och kronprinsessan Victoria Wij trädgårdkök i Ockelbo. Restaurangen dokumenterade besöket med att lägga upp en bild på kronprinsessparet på Instagram, där man även kunde se att Daniel rockade en ny keps.

Den här gången visade det sig också vara något av en mystisk sådan, med en logga som tycks vara en variant på det svenska flygvapnets märke.

Varför Daniel går runt med en keps med det svenska flygvapnets märke är oklart. Kanske är det en ny trend han hakat på?

Prins Daniel
Prins Daniel tycks ha en gedigen kepssamling.Roger Schederin/TT

Foto: TT

Annons