Mystiska frånvaron – var fanns Joachim och Marie

grasten-stella11
joachim-marie-ao-2
grasten-10
Var befann sig alla kungligheter? Under dagens familjefotografering på Gråsten fattades inte bara drottningens systrar, utan även prins Joachim, prinsessan Marie och fyra av drottningens barnbarn! 
Den årliga sommarfotograferingen på Gråstens Slott är en chans för pressen att möta hela den danska kungafamiljen. Gråsten är det slott med flest gästrum och det är därför drottningen gärna bjuder in hit. I år var det in i det sista oklart om vädret skulle tillåta en fotografering ute i den stora slottsträdgården, men när kungligheterna till slut kom ut var det något färre i skaran än vad som var förväntat.
Prins Joachim med familj var till exempel inte på plats. Under de senaste åren har prinsessan Marie och barnen Athena, Henrik, Nikolaj och Felix varit självklara gäster på sommarslottet under just fotograferingen.
Enligt hovets kommunikationsavdelning kommer prins Joachim med familj ansluta lite senare i år. Någon anledning till frånvaron gavs inte.
Några andra som fattades var drottningens systrar Benedikte och Anne-Marie. Ex-kungaparet Konstantin och Anne-Marie tillbringar istället sin semester tillsammans med sonen Pavlos och hans familj på Spetses. Marie-Chantal har postat flera bilder på Instagram.
Prinsessan Benediktes man, prins Richard av Berleburg, har varit sjuklig till och från under de senaste åren. Kanske var det därför paret inte var med vid årets fotografering? Deras äldsta son prins Gustav och hans svenskättade sambo Carina Axelsson brukar även de vara med vid fotograferingen, men inte i år. De var däremot på Gråsten redan för en vecka sedan då de bland annat tittade på en riduppvisning utanför Gråstens slott. Däremot fanns i alla fall prinsessan Alexandra av Berleburg med familj på plats under den regntunga fotograferingen.
AV: Liv Sander

Bilder: Stella pictures