Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mystiska husköpet för 59 miljoner – Victorias och Daniels vänner undrar

08 feb, 2022, 16:00 
AvRedaktionen Svensk Dam
Loviseberg
Här är jättevillan som har blivit dagens hetaste snackis.
Annons
Andrea Brodins romantiska bröllop – se exklusiva bilderna här!Brand logo
Andrea Brodins romantiska bröllop – se exklusiva bilderna här!

Villa Loviseberg ligger i Ulriksdals slottspark, strax norr om Stockholm, och ägdes fram till i höstas av kungaparets vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin.

Men nu har de sålt, efter 43 år i huset, och köpare av denna 400 kvadratmeter stora privatbostad visar sig nu vara Statens Fastighetsverk, som var den enda spekulant som var villig att betala det begärda priset på 59 miljoner kronor. Det skriver Expressen.

Men sedan tätnar mystiken. För vem eller vilka ska flytta in? På den frågan finns det inte något svar.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Andrea Brodins och Cedric Notz bröllop 2020 i Villa Loviseberg
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var hedersgäster när deras nära vänner Andrea Brodin och Cedric Notz gifte sig på Villa Lovisebergs terrass sensommaren 2020.

Statens Fastighetsverk uppger för Expressen att huset ska användas som evakueringsbostad till ännu okända hyresgäster:

Annons

– Huset kommer troligtvis stå tomt hela 2022. Det är tidigast aktuellt som evakueringsbostad 2023, säger Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV.

– Det finns inga beslut om vem som ska nyttja huset.

Men att staten förvärvar en privatvilla för 59 miljoner kronor hör inte till vanligheterna och detta husköp blev därför en fråga för regeringen, som givit sitt klartecken.

Statens Fastighetsverk nya ägare till Villa Loviseberg

Husköpet ska ha ägt rum redan i oktober 2021, men eftersom det rör sig om en arrendetomt så syns inte försäljningen i fastighetsregistret eller i statistiken för sålda hus konstaterar Expressen.

Nu är Statens Fastighetsverk alltså nybliven ägare till denna 12-rumsvilla på 394 kvadrat med utsikt över Ulriksdals slott. Till fastigheten hör även en gästbostad, ett stall, plats för tennisbana samt 1,2 hektar parkliknande trädgård.

Hans Eric ”Jeje” och Eva Benita ”Putzi” Brodin, tidigare ägare till Villa Loviseberg som nu köpts av Statens Fastighetsverk
Hans Eric och Eva Benita Brodin hör till kungaparets äldsta vänner. De betalade enligt Expressens uppgifter 640 000 kronor när de köpte huset 1978.

Inte konstigt att detta ovanliga statliga husköp har blivit dagens snackis, även i kretsen kring kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Själva bor de i Haga slott, som också det ligger i Kungliga nationalstadsparken, men tre och en halv kilometer bort.


Foto: Suvad Mrkonjic/Svensk Dam, TT.

Annons