Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiska kvinnan fångad på bild – därför är hon med på drottningens semester!

16 aug, 2023, 07:30 
Felicia Plåt
Drottning Margrethe
Drottningen Margrethe är på semester! Foto: TT

Margrethe njuter av semestern i Frankrike!

Annons

Nu har semester börjat gå mot sitt slut och det är många som har gått tillbaka till sina jobb efter ledigheten. Men någon som fortfarande njuter av semester utomlands är det danska drottningen Margrethe.

Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”Brand logo
Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”

Margrethes resa till Frankrike

Varje sommar i 50 års tid har hon besökt vinslottet Château de Cayx, som hon och prins Henrik köpte 1974. Just nu befinner hon sig vid sitt paradis och njuter till fullo.

Varje år brukar hon även besöka den lokala marknaden där hon kan köpa allt från ost, fisk, char och mycket mer. Häromdagen besökte drottningen marknaden och i några bilder som danska Billded Bladet delade med sig av kan man se drottningen tillsammans med en mystisk kvinna. Och det är många som har undrat över vem hon egentligen är, vilket Billded Bladet hade svaret på.

Annons

Mystiska kvinnan

Det var nämligen Henriette Obel, drottningen hovdam sedan 2020. Henriette har däremot varit väldigt nära drottningen under flera år, då hon har varit en av fyra blivande hovdamer för drottningen.

Henriette och hennes man Anders Obel är även goda vänner till drottningen. Anders mor Ulla Obel var även hovdam till drottningen mellan 1996 och 2004. Och 16 år senare skulle hennes svärdotter ta över rollen.

Margrethe och Henriette
Henriette Obel har varit drottningen hovdam sedan 2020.

Inför Henriettes nya roll som hovdam 2020 skrev det danska hovet ett pressmeddelande:

"Hennes Majestät Drottningen har utsett kammarherre Henriette Obel till ny hovdam. Henriette Obel är civilingenjör i merchandising. från Copenhagen Business School, fd Investment Banker, administratör för Haxholm Landbrug, styrelseordförande för Power-Flex ApS och medlem i Advisory Committee Mermaid. Henriette Obel tillträder den 1 juli 2020."

De avslutade även med att tacka drottningens före detta hovdam Ane Vibeke Foss, för hennes fantastiska insatser.

Det är alltså inte så konstigt att Henriette var med drottningen på hennes resa till Frankrike. De har och kommer uppleva flera resor tillsammans i framtiden!

Annons