Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiska kvinnan fångad på bild – därför står hon vid Silvias sida

14 jul, 2023, 17:30 

NHL-proffset Erik Karlsson fru, Melinda Curry, sågs vid drottning Silvias sida.

Annons

De senaste dagarna har det kryllat av turister på sommarön Öland. Här har de väntat och stålsatt sig inför den traditionella Victoriadagen och kronprinsessan Victorias 46-årsfirande.

Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

Men under kvällen är det inte bara Victoria som ska uppmärksammas och firas. Varje år delas Victoriapriset ut under Victoriakonserten, ett pris som i år går till NHL-stjärnan Erik Karlsson.

Erik Karlsson
Erik Karlsson får Victoriapriset 2023.

Erik Karlsson om Victoriapriset

Han lämnar en succésäsong bakom sig. Under säsongen blev han den första svenska back att nå tresiffrigt poängtal, 101 poäng på 82 matcher, och blev den sjätte backen i ligans historia att nå den magiska siffran.

Annons

– Jag är naturligtvis väldigt stolt och det ska bli roligt att få komma hem till Sverige och ta emot pris. Speciellt det här priset. Min farsa kommer bli så glad, säger Erik Karlsson till SVT Sport.

Erik Karlssons fru Melinda vid Silvias sida

När kungafamiljen anlände till Victoriakonserten skymtades även Erik Karlsson i sällskapet. Vid sin sida hade han sin kanadensiska hustru Melinda Curry.

Paret fick även äran att plåtas tillsammans med kungafamiljen, där Melinda stod vid drottning Silvias sida och Erik Karlsson vid prins Carl Philips. För hockeybacken väntar nu en extra minnesvärd kväll.

– Alla utmärkelser har sin charm, och det är svårt att jämföra. Man håller alla högt, men det är något speciellt när man får ett pris på hemmaplan, säger Erik Karlsson.

Erik Karlsson och Melinda Curry med kungafamiljen
NHL-proffset Erik Karlsson och hustrun Melinda Curry anlände till Victoriakonserten tillsammans med kungafamiljen.

Foto: TT

Annons