Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

När kungen abdikerade drog rättsprocessen i gång

03 okt, 2014, 10:06 
Annons
Delphine-Boel
Delphine-32

Albert av Belgien skyddas inte längre av kunglig immunitet eftersom han abdikerade i juli 2013.

Delphine Boël kräver att få veta sanningen. Trots att exkung Albert nekar, påstår den 46-åriga belgiskan att han är hennes far. Hon kräver nu, i Bryssels första instansrätt, att Albert ska genomgå ett DNA-test.

Annons

Väntade länge

Delphine Boël har väntat länge på att kung Albert ska abdikera. I juli 2013 lämnade Albert den belgiska tronen till förmån för sin äldste son.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Albert-6

Det dröjde inte många dagar förrän Delphine Boël  bestred faderskapet till Jacques Boel, hennes “juridiska” far och började processen – att få ett erkännande från Albert II.

Delphine-boel

Även Delphines mor, baronessan Sybille de Selys Longchamps, hävdar att Albert är dotterns biologiske far.

Delphine-Boel

Delphine ska ha fötts efter en “utomäktenskaplig relation” mellan baronessan och Albert, som vid den tiden fortfarande var prins av Liège.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

 

 

Annons