Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

När Marie flyttar in på slottet åker exhustruns föräldrar ut

29 okt, 2007, 18:09 
Agneta Nisbeth
Trots att förlovningen mellan prins Joachim och Marie Cavallier inte kom som någon överraskning, ställde den ändå till med vissa problem på Joachims slott Schackenborg.
Annons

 

På Schakenborgs slott, i en av chaufförernas ombyggda bostäder, bor exhustrun Alexandras föräldrar Richard och Christa Manley. De flyttade från Hong Kong till Danmark när deras äldsta dotter Alexandra blev prinsessa av Danmark, och för tre år sedan gick flyttlasset till vackra Schackenborg slott och den renoverade våningen. Men nu tvingas de flytta ut! Både Richard och Christa är överförtjusta i bostaden och det faktum att de när som helst kan träffa barn­barnen Nikolai och Felix.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

­Richard och Christa har glatt ställt upp som barnvakter då Joachim och Alexandra har rest utomlands och eftersom morfar Richard hade problem med sitt hjärta kändes det tryggt att bo nära dottern ­och hennes prins.

Efter skilsmässan för två år sedan köpte Joachim en ­exklusiv miljonvilla till Alexand­ra och barnen inne i Köpenhamn, men Richard och Christa valde att stanna kvar på Schackenborg. De har alltid haft en varm relation till Joachim trots den upp­slitande separationen mellan Jhonom och Alexandra.

Annons

– Joachim är mycket snäll mot oss. Vårt förhållande är helt problemfritt, sa Richard Manley i en intervju i somras.

Alexandras föräldrar

Ny husfru – och nya regler

Men i vår får Schackenborg en ny husfru och när Marie Cavallier flyttar in på slottet är det inte så lämpligt att exhustruns föräldrar bor kvar. På presskonferensen i samband med förlovningen avslö­jade Joachim hur den kniviga ­situationen har löst sig.

– Det har inte förekommit något tvång, vi har en fantastisk relation, men de (Richard och Christa Manley) har ­själva bestämt sig för att flytta utomlands, konstaterade Joachim.

Nu får Joachim snart nya svärföräldrar, men chaufförsbostaden får nog stå tom. ­Maries mamma François Grassiot bor i Schweiz tillsammans med sin nye man Christian Grassiot och därifrån tar det bara ett par timmar med flyg till Köpenhamn. Likadant ser det ut för ­Maries biologiske pappa Alain Cavallier. Han bor i Frankrike och kan snabbt ta sig till ­Danmark när han behövs vid sin dotters sida.

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: Stella Pictures

Annons