Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nära vännen berättar: Så var prins Richards sista tid

22 mar, 2017, 14:00 
Agneta Nisbeth
Dödsfallet kom oväntat.
Annons

Prinsessan Benedikte. Det blev ett värdigt farväl av en älskad make och far. I Bad Berleburg där prins Richards släkt varit centrala personer i generationer sörjer man nu den friluftsälskande prinsen. Samhällets befolkning fick möjlighet att defilera kistan medan den vilade i Berleburgs slottskapell, men begravningen var endast för familjens närmaste släkt och vänner.

Bland de 400 personerna som rest till Bad Berleburg för att ta farväl fanns prins Richards vän, överläkaren Ulf Helgstrand, för danska TV2. Han berättade att han talade med sin vän bara dagar innan dödsfallet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Då var han vid gott mod. Jag var tillsammans med prinsessan Benedikte när han ringde och vi hade ett riktigt trevligt samtal, berättar han för danska TV2.

– Han var en man full av humor och en riktigt trevlig person.

I tisdags begravdes prins Richard i Bad Berleburg.

Foto: IBL, Stella Pictures.

Annons