Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nära vännen och makeupartisten: ”Så var det att sminka Sofia på bröllopet”

02 feb, 2019, 15:00 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Sofia
I podcasten Bathina – en podcast berättar Sofias nära vän, William Värnild, hur det var att få – och utföra – uppdraget att sminka prinsessan Sofia på bröllopsdagen i juni 2015.
Annons

I juni 2015 gifte sig prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Där och då, inför alla gäster i Slottskyrkan på Kungliga slottet, blev Sofia från Älvdalen prinsessa av Sverige.

Sofia var otroligt vacker den dagen, klädd i svensk design. Den vackra klänningen med släp och spetsar var signerad Ida Sjöstedt. Också makeupen var något alldeles extra. Prinsessan Sofia riktigt strålade! Det var Sofias bästa vän, William Värnild, som hade fått det prestigefyllda uppdraget av lägga Sofias make den där speciella – och historiska – dagen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I podcasten Bathina – en podcast berättar William Värnild nu om den där dagen i juni 2015. ”Valde Sofia dig för att du var hennes vän eller valde prinsessan dig för att hon visste att du var bäst?”, frågar Bathina Philipson, som håller i podcasten och intervjun.

Sofia på bröllopet 2015
Prinsessan Sofia på bröllopet i juni 2015.

”Ett prestigeuppdrag”

– Jag tror att hon valde mig för att vi är nära vänner och för att hon tycker att jag är väldigt duktig. Jag har en enorm yrkesstolthet i mitt jobb som makeupartist. Jag har ju sminkat många människor som har officiella roller. Men ja, det är klart att det var ett jätteprestigeuppdrag att få sminka henne. Extra stolt är man ju när man får sminka någon som står en så nära, berättar William.

Annons

Han fortsätter:

– Jag gjorde det med lite nervositet men med väldigt mycket stolthet. Det var ett stort förtroende.

Bathina frågar om William kunde ta till sig det faktum att hans sminkning, där och då, faktiskt skulle ses av miljoner människor.

Sminkat kändisar som Alicia Vikander och Leona Lewis

– Det blev surrealistiskt efteråt. Men när man gör stora jobb, när man sminkar för ELLE eller Harper’s Bazaar eller något, så har jag egentligen blivit mer nervös eftersom jag inte känner de personerna. Jag har ingen relation till dem. Inte som jag har med prinsessan Sofia.

William Värnild 2015
William Värnild på prinsessan Sofias och prins Carl Philips bröllop.

William berättar att han, förutom prinsessan Sofia, har sminkat stjärnor som Leona Lewis, Backstreet Boys, Lena Olin och Alicia Vikander.

Annons

”Kan du se att det är speciellt i folks ögon att du är vän med prinsessan Sofia?”, frågar Bathina Philipson i podden.

– Jag ser alla mina vänner som väldigt viktiga, svarar William.

Han fortsätter:

– Jag har få men nära vänner. De personer som står mig nära är jag väldigt rädd om och jag gör ingen skillnad på dem. Mina vänner besitter samma egenskaper: de är schyssta, bra vänner. Jag kan beundra dem för att de har kämpat hårt för att komma dit de är i dag och jag kan beundra dem för att de klarar av att ha ett stort ansvar och axla en viss roll.

 

 

Läs mer:

Foto: TT

Annons