Nationaldagsfirandet fortsatte för kungafamiljen

Under dagen har kungaparet varit i Visby och för att närvara vid nationaldagsfirandet – på kvällen väntade kortege från slottet till Skansen.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria med sin Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine åkte under kvällen hästanspänd kortege från Kungliga slottet till Skansen.

Kortege

De åkte kortege via Slottsbacken mot Norrbro till Hamngatan via Strandvägen och Djurgårdsvägen innan de var de framme vid Skansen för det traditionella Nationaldagsfirandet på Skansen.

Ceremoni i Malmö

Prins Daniel hade under dagen närvarat på nationaldagen vid en ceremoni för nya svenska medborgare i Malmö och som vi tidigare berättat öppnade prins Carl Philip och prinsessan Madeleine slottet i morse.

Victoria och Daniel var med på Skansen – solen kom fram precis när det var dags för att fira nationaldagen – skönt efter allt regn och ruskväder.

En glad och lycklig prinsessan Madeleine på slottet.

På Skansen blev det också ganska mycket prat om prinsessan Estelle – den enda medlemmen av kungafamiljen som inte fanns på plats. Programledaren Kattis Ahlström frågade Victoria om det inte blev väldigt många tidiga morgnar nu för henne och kronprinsessan nickade ja till svar – med ett stort leende.

Ni kan se en film med prins Daniel i Malmö här››

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Carl Philip och Madeleine öppnade slottet››

Kronprinsessans möte med Hillary››