Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nattligt inbrott hos drottning Elizabeth – igen

11 jul, 2019, 15:00 
Agneta Nisbeth
drottning Elizabeth
Det hela kunde ha slutat hur som helst, men tack och lov fick vakterna fatt på mannen innan han hade tagit sig in till drottning Elizabeth.
Annons

Som några av er kanske minns så är det inte första gången som någon bryter sig in hos drottningen. År 1982 lyckades en man bryta sig in i Buckingham Palace och ta sig ända in till drottning Elizabeths eget sovrum. Den mannen hade tidigare arbetat som hantverkare på slottet och hittade därför precis det rum där drottningen låg och sov.

“Vad gör du härinne?”

Det sägs att drottningen skulle ha vaknat av intrånget, satt sig upp i sängen och frågat mannen:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vad gör du här inne? Sedan ska hon ha sprungit ut barfota i sitt blommiga nattlinne till korridoren utanför för att kalla på hjälp.

Sedan den incidenten har bevakningen av den brittiska monarken blivit betydligt bättre, speciellt med tanke på terrorrisken som varit hög de senaste åren.

Buckingham Palace
Buckingham Palace.

Men trots det kom en 22 årig man ända in på Buckingham Palace runt klockan 02 häromnatten, när drottning Elizabeth låg och sov på sitt rum.

Annons

Den okände inkräktaren hade lyckats att ta sig över det höga staketet, men när han var på väg in i byggnaden så greps han omedelbart.

Inget terrordåd

I skrivande stund befinner sig mannen fortfarande i polisens förvar i London, berättar BBC. Man vet ännu inte orsaken till inbrottet, men man fruktar att 22-åringen ville prova på att göra samma sak som mannen på 80-talet och försöka ta sig in till drottningens sovrum. Polisen tror i alla fall inte att det var ett försök till terrordåd och mannen hade inte heller några vapen på sig tack och lov.

drottning Elizabeth 1982

Drottning Elizabeth har också utsatts för ett antal olika attentatsförsök genom åren, bland annat besköts hon under sitt födelsedagsfirande på Trooping the Color 1982 då en sergeant sköt mot henne, visserligen med lösa skott och han skadade ingen, men han fick ändå ett långt fängelsestraff.

Precis efter händelsen kommenterade prins Charles incidenten med att säga att hans mamma inte skrämts speciellt mycket, trots mordförsöket.

– Hon är en tuff kvinna och har blivit ganska hårdhudad med åren!

 

Foto: TT

 

Annons