Nedriga påhoppet efter nya bilderna på prins Julian

28 dec, 2021, 18:00 
Prins Julian
Året med kungafamiljen döms ut fullständigt av tidningen Dagens ETC.
Annons
SE FILMEN: Silvias hattkaos – kungen tvingas rycka in inför alla!
SE FILMEN: Silvias hattkaos – kungen tvingas rycka in inför alla!

Året med kungafamiljen är ett måste för alla kungafantaster. Det är då ett helt år av kungliga plikter och äventyr ska summeras för det svenska folket.

I år sändes programmet i SVT strax innan jul och lockade strax under en miljon tv-tittare. Vi bjöds på både fest och vardag. En bankett med det spanska kungaparet, kronprinsessan Victorias besök med prins Daniel på Folkhälsomyndigheten, en picknick där prins Oscar och prinsessan Estelle umgicks med mormor Silvia och morfar kungen på Drottningholm.

Döms ut – trots nya bilderna på prins Julian

Recept.se Nyhetsbrev

Många gladdes åt den mysiga tv-stunden – men inte alla. På Dagen ETC var kulturskribenten Kristin Mcmillen allt annat än nöjd.

Så här skrev hon i sin hårt formulerade recension.

"Ännu ett år har SVT lyckats göra ett program så befriat från spänning och motstånd att de lika gärna kunde visat en testbild", skriver Kristin.

"Som pr-film för att rättfärdiga hovets årliga apanage på 147,9 miljoner kronor, ett totalt misslyckande. Det enda som händer är att man tröttnar på livet."

Annons

Kristin dömer ut nästan alla inslag i den timmeslånga produktionen. Hon pekar ut ett undantag, där prins Julian är inblandad.

"Den enda gången som pulsen går upp är när den fullkomligt galna biskopen på prins Julians dop får feeling och bollar runt med bebisen: 'HAN ÄR SÅ GLAD, SÅ JÄTTEGLAD, JÄTTEGLAD OCH LUGN ÄR HAN OCKSÅ. TACK GODE GUD FÖR DET!!'. Tyvärr försvinner den kristna bebisjonglören snabbt ur bild", skriver Kristin.

Året med kungafamiljen gick sämre än väntat

I år gick Året med kungafamiljen lite sämre än vanligt tittarmässigt. Programmet lockade 994 000 tittare enligt mätningsbolaget MMS. En imponerande siffra i sig, men låg sett till Året med kungafamiljens starka tradition att locka bänkade massor. Jämför med år 2016, då ungefär 1,5 miljoner svenskar såg programmet. Eller 2015, när tittarsiffrorna låg på otroliga 1,9 miljoner.

Men vi tittade såklart – med stor behållning!

Annons