Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nikolais stora svek – vägrar komma hem: ”Omöjligt”

05 sep, 2023, 14:00 

Prins Nikolai har bestämt sig för att inte resa hem.

Annons

Ifjol stormade det rejält kring det danska kungahuset. Drottning Margrethes beslut att frånta prins Joachims barn deras prins- och prinsesstitlar ledde till en stor splittring i familjen.

Det här är modellprinsen – Nikolai av DanmarkBrand logo
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

För greve Nikolai, som blivit känd som modellprinsen för sitt sätt att vandra runt på catwalken, kom det som en blixt från klar himmel – och han hade svårt att ta in det chockartade beslutet.

– Det är en märklig känsla och en upplevelse jag helst hade velat vara utan, sa han till Se og Hør.

Annons

Nikolai har lämnat Danmark

I dag bor han inte längre kvar i Danmark. Tillsammans med flickvännen Benedikte Thoustrup har han packat väskorna, sökt sig till soliga Sydney och påbörjat ett utbytesår på University of Technology.

Och det ser onekligen ut som att paret trivs i Sydney. För några veckor sedan fångades de på bild när de provade på stadens uteliv, njutandes med varsin öl i handen.

– Jag valde Australien för att det är ett främmande land för en dansk som jag. Jag har aldrig varit så långt borta förut, och jag tror att det kommer att ta mer än två veckors semester för att se den delen av världen.

Greve Nikolai och Benedikte Thoustroup
Greve Nikolai och Benedikte Thoustroup bor numer i Australien.

Nikolais trista besked

Det var även här han tillbringade sin 24-årsdag. Avståndet mellan Danmark och Australien gjorde det svårt att ta sig hem till nära och kära och fira tillsammans med dem.

Annons

Samma sak gäller nu när det är dags för prins Christian att fylla 18 år. Inte heller då verkar Nikolai kunna ta sig till Danmark och delta under det stor firandet, säger han till 9Honey.

– Jag är så klart bjuden, men jag tror tyvärr inte att jag kan delta på grund av avståndet mellan Australien och Danmark.

Jag har inte bestämt mig än, men jag tror nu att det är mer eller mindre omöjligt. Jag måste också hänga med i skolan, jag har jobb här. Mitt liv är här för stunden.

Prins Christian
Prins Christian får klara sig utan greve Nikolai på sitt födelsedagsfirande.

Foto: TT

Annons