Nobelmenyn avslöjad - det äter kungafamiljen i kväll

Årets Nobelmeny är offentliggjord.

I kväll äter de 1300 gästerna i Blå Hallen en meny komponerad av stjärnkocken Sayan Isaksson och prisbelönta konditorn Daniel Roos. Menyn är:

Kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen

Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka, bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö

Sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

Gästerna intar sina platser i Blå Hallen.
Gästerna intar sina platser i Blå Hallen.

Foto: IBL/SVT

Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Svensk Dam följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.