Noppe Lewenhaupts son Leonard om bröllopet

noppe lewenhaupts son Leonard bröllop

Nervositet och otroligt mycket kärlek. Nu berättar Noppe Lewenhaupts son Leonard om dagen då han svarade ja till sin Linnea. – Mitt hjärta svämmar över, säger brudgummen i en exklusiv intervju.

Lite regn i brudkronan sägs ju betyda både lycka och rikedom, något lördagens bröllop säkerligen för med sig!

Det blev en sann dag i kärlekens tecken när Noppe Lewenhaupts styvson Leonard Johansson, 32, vigdes med slottsherren Per Taubes dotter Linnea Taube, 29. Parets familjer har varit nära vänner länge, Per och Noppe har tillhört gänget närmast kungen och drottningen och när Noppe gifte sig med Lee blev även Lees son Leonard nära vän med familjen Taube. En vänskap som blommade ut i kärlek mellan Leonard och Linnea för drygt två år sedan, och i vintras friade Leonard till Linnea i familjen Taubes hus i Thailand.

Societetsbröllopet stod i Gustaf Vasa kyrka

noppe lewenhaupt

Bruden far, Per Taube, stod redo att överlämna sin dotter till.

– Jag var jättenervös men trodde givetvis att Linnea skulle säga ja, berättade Leonard för oss då.

Ett lyckligt ja blev svaret och i lördags blev de man och hustru. Vigseln ägde rum i Gustav Vasa kyrka och det var ett minst sagt välregisserat bröllop. Linnea och Leonard har planerat allting in i minsta detalj och arbetet har pågått i ett helt år.

– Gud ja, som vi har jobbat och planerat allting! Det har varit jätteroligt och jag känner mig så tacksam mot alla som var med och alla som hjälp till. Det blev precis som vi önskat, berättar en väldigt lycklig Leonard när vi pratar dagen efter.

noppe lewenhaupts son Leonard

Och så var de lyckligt gifta!

Traditionellt med en tvist var lite av bröllopets tema, enligt Leonard för att det är så som han och Linnea är.

– Precis! Vi är verkligen just det, traditionella med en tvist, och det var också så vi ville ha vårt bröllop. Traditionellt men med lite roliga, konstnärliga inslag som att musiken under vigseln skulle vara traditionell men med en tvist. David Bowies låt Heroes och Ted Gärdestads För kärlekens skull spelades under vigseln.

Traditionell vigsel – med en tvist!

– Vi älskar båda två Bowie och att få hans Heroes till stråkar och Elfridakvartetten, med Jonas Gideon på flygen och med Fredrik Benedict Nybladhs sång tänkte vi skulle bli coolt. Det var så otroligt pampigt och fint, det blev till och med bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Vi har ju inte haft möjlighet att ”repa” i kyrkan så lite nervöst var det, men det blev som sagt otroligt bra.

Per Taube lämnade över sin dotter och lillebror John Taube var ringbärare. I kyrkan var det första gången Leonard såg Linnea i sin vackra klänning, som Linnea har skapat tillsammans med designern Göran Alfredsson, ett starkt och känslofyllt ögonblick.

Noppe Lewenhaupt

Brudgummens föräldrar, Åsa och Per Taube, var stolta.

– Jag stod i mitten av kyrkan och känner mig, tills denna stund, faktiskt ganska lugn och samlad. Men när Per och Linnea kommer in och vi tittar på varandra, då svämmar mitt hjärta på riktigt över och jag känner hur det dunkar så snabbt att jag nästan tappar andan. Jag tittar på mamma som sitter på första raden och hon är så rörd, ler lyckligt och stolt. Ja, det ögonblicket kommer jag verkligen alltid minnas, det var en stark stund, berättar Leonard och kärleken spirar från honom.

– Det var väldigt fint att komma in i kyrkan med pappa, och jag älskar min klänning i siden från Thailand som Göran Alfredsson skapat. Han har verkligen lyckats fånga mina idéer och skapat den klänning jag ville ha, säger Linnea.

“Gästerna fick skumpa, godis och Alevdon”

Efter ceremonin tog bussar gästerna vidare till Steninge Slott och för att göra färden lite roligare hade Leonard och Linnea ordnat med goodiebags till alla gästerna.

– Survival-kits, haha! Det är alltid roligt med detaljer som ger något litet extra och bland annat hade vi ordnat med goodiebags med skumpa, godis, Alvedon och lite annat smått och gott, berättar Leonard med ett skratt.

gustaf magnuson aje philipsson

Efter vigseln fortsatte gästerna till Steninge Slott.

Brudparet själva färdades till slottet i en anrik Daimler, och en del andra lite mer prominenta gäster färdades i Rolls Royce-bilar. På Steninge Slott bjöds det på champagne och cocktailcanapéer med smaker som kallrökt lax med pepparrotskräm, västerbottenost på fröknäcke, koreansk råbiff med sarachakräm och hälleflundra tartar med forellrom och alger på socca. Givetvis vankades det sedan en fantastisk middag med tonfisk Tataki med gravad avokado och brändgurka, följt av vildand från Enhörna med primörer och sist men inte minst hallontriologi med lakrits.

Själva bröllopstårtan var en vit dröm i fem våningar pyntad med färska blommor. Att det skulle bli en rolig festkväll var viktigt för Linnea och Leonard och utanför slottet hade man byggt upp ett gigantiskt festtält där Gunn Lundemo var DJ och där det även blev spontana musikuppträdanden av en del av kvällens gäster.

Carola sjöng under bröllopsmiddagen

– Det blev en otroligt rolig och härlig middag på alla sätt! Min pappas tal var fantastiskt och han ackompanierades av Carola Häggkvist och Jimmy som spelade och sjöng ”Slipping thru my fingers”. Det var verkligen jättefint och vi blev väldigt rörda både jag och Leonard, inte ett öga var tort, berättar Linnea.

– Jag överraskade också Linnea med att köra Europes låt Carrie fast med omgjord text där refrängen var Linnea istället. Mycket uppskattat, haha, inflikar Leonard.

Fest natten lång blev det och med hummerskagen och buns till vickning förstår vi att gästerna kunde lägga sig mätta och belåtna. Dagen efter bjöds det på brunch på Villa Godthem och brudparet själva hade styrt kosan in till stan för sin första natt som gifta i en skön hotellsäng.

leonard och linnea taube

Lenard överraskade sin nyblivna hustru med en låt på bröllopsfesten!

– Det blev en fantastisk fest, vi älskar verkligen att festa och både våra familjer och vänner är likadana! Sen åkte vi in till stan och sov på Petter Stordalens Hotel At Six, verkligen jättefint, och nu har vi som sagt brunch på Villa Gotthem. Det är ju en del långväga gäster, bland annat från min mammas släkt i Korea och så familjen Taubes vänner en del från Thailand.

Bröllopsresan får vänta tills i vinter, nu vill de nygifta pusta ut lite efter allt bestyr men sedan väntar en skön smekmånad på varmare breddgrader.

– Vi har planerat en resa till Vietnam, men det blir först i vinter. Nu ska vi bara njuta av att ha haft världens härligaste bröllop!

Om du får välja en sak från hela bröllopet, något som etsat sig fast lite extra, vad blir det då?

– Linnea när hon kom in i kyrkan! Absolut, det gick rakt in i hjärtat. Men också alla fina vänner, familj och personal som gjort vår dag och kväll till en helt oförglömlig vigsel. Vi vågar, båda två, faktiskt säga att det blev helt perfekt!

Och nu heter du Taube i efternamn! Grattis!

Foto: Patrik C Österberg/Mediabilder

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: