Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Norska hovet duckar frågan om schamanen

Norska hovet duckar frågan om schamanen

Schamanens frånvaro under Ari Behns begravning var lite som ”elefanten i rummet”. Och norska hovet duckar frågan.
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Slå på ljud

Schamanen Durek Verrett frånvaro vid Ari Behns begravning var ett ämne som av förklarliga skäl tonades ner. Allt fokus låg på den sörjande familjen, i synnerhet på prinsessan Märtha Louises barn Emma, 11, Leah, 14, och Maud, 16.

Men några dagar senare kontaktade Svensk Dam det norska hovet för att ställa frågan ”Vilken var anledningen till att Durek Verrett ej var närvarade i samband med Ari Behns begravning?”

Svaret från Sven Gj. Gjeruldsen som är assisterande kommunikationschef vid Det Kongelige Hoff i Oslo kom snabbt:

– Det har jag ingen information om.

Schamanen om Ari Behns död

Under begravningen och dagarna efter höll Shaman Durek en för honom ovanligt låg profil även på sociala medier, hans första ord om Ari Behns död dröjde en bit in i januari:

– Av djup respekt för Märthas och Aris barn kommer jag inte att uttala mig om deras pappas bortgång. Vare sig nu eller senare. Bortsett från att jag är så otroligt ledsen för deras förlust, skrev han då på Instagram.

Men nu, ytterligare några dagar senare, är schamanen tillbaka på Instagram med full kraft. Bland annat skriver han om sitt nya uppdrag i panelen på The Doctors på amerikanska tv-kanalen CBS:

– Jag är väldigt glad över att nu vara en återkommande expert på @thedoctorstv. Det är viktigt att överbrygga klyftan mellan vetenskap och andlighet genom att göra det till en funktionell del av vården.

Och prinsessan Märtha Louise svarar entusiastiskt i kommentarsfältet:

– Så stolt över dig, älskling!! Du banar verkligen väg framåt.

Foto: TT.