Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Norska kravet efter skandalerna – Märtha Louise måste bort

07 okt, 2022, 14:42 
Shaman Durek och Märtha Louise

Nu är prinsesstiteln i fara!

Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Märtha Louises prinsesstitel har varit rejält omdebatterad den senaste tiden.

Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om att norska kungafamiljen hållit krismöten om Märtha Louise och diskuterat hennes kungliga framtid.

Bakgrunden är fästmannen Shaman Dureks kontroversiella utspel, vilket lett till att flera organisationer inte längre vill förknippas med Märtha Louise.

– När man hör ord som charlatan och kvacksalveri nämnas i samma sammanhang som kungafamiljen är det ett problem för kungahusets integritet, sa den norske hovexperten Trond Norén Isaksen till NRK.

Märtha Louise och shaman Durek
Märtha Louise och Shaman Durek.

Norska folkets önskan

Nyligen genomförde NRK en enkätundersökning gällande huruvida det norska folket ville att Märtha Louise skulle fortsätta representera det norska kungahuset.

Annons

Undersökningen visade att de flesta ville att hon skulle behålla titeln, men när Dagbladet nu gjort en liknande undersökning tycker majoriteten, 53,9 procent, att Märtha Louise inte borde få kalla sig prinsessa.

Bland män tycker hela 59,3 procent att Märtha borde fråntas sin titel. Bland kvinnor landar siffran på 48,4 procent.

Johan T Lindwall: ”Jobbigt nu”

Dagbladet skriver att undersökningen utfördes i mitten av september, strax efter att flera organisationer bojkottat prinsessan, och citerar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall:

– Märtha Louise har det jobbigt nu. Hon har försatt sig själv i en situation som kommer att bli svår att ta sig ur. Uppenbarligen har den norska befolkningen helt tappat förtroendet för henne, och allt handlar om relationen till shamanen. Det är inte Märthas fel, det får vi inte glömma, säger han och fortsätter:

Det är i grunden hans fel, med hans olika handlingar, som Märtha Louise på sätt och vis har stått bakom eftersom hon inte har sagt något. Hon har varit tyst. Jag tror att den enda chansen att återfå folkets förtroende är att hålla en väldigt, väldigt låg profil framöver.

Märtha Louise
Märtha Louise.

Foto: TT

Annons