Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Norska kronprinsen och kronprinsessan i blåsväder

21 jun, 2017, 08:00 
Agneta Nisbeth
Paret besöker inte så soliga Skottland.
Annons

Det var inget vidare väder när kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit kom till Orkneyöarna för ett officiellt besök. Man firar den gamla vänskapen mellan Norge och de ödsligt belägna öarna utanför Skottlands kust. Regnjackorna på och huvorna uppfällda, men det norska kronprinsparet är vana vid att vistas utomhus i alla årstider.

Besöket startade på kyrkogården St Olaf där norska soldater ligger begravna. Kyrkogården ligger utanför Kirkwall som är öarnas huvudstad. Haakon och Mette-Marit välkomnades av ett stort folkuppbåd som både spelade och sjöng för gästerna. Paret besökte också den imponerande St Magnus katedralen och det unika området Skara Brae.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons