Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Norska kungafamiljen samlades för jubileum

11 okt, 2011, 10:06 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon firade under måndagen Fridtjof Nansens 150-års jubileum tillsammans med det norska kungaparet.

Annons

Kung Harald och drottning Sonja hade tillsammans med kronprinsparet avsatt en hel dag för firandet av den norske upptäcktsresanden Fridtjof Nansens 150-års jubileum.

På dagen möttes man upp för en föreläsning och konsert på Oslo Universitet.

I Indien

Som ni ser på bilderna från dagens föreläsning har kronprinsessan Mette-Marit nu kommit hem från sin resa till Indien som hon gjorde samtidigt med prinsessan Märtha Louise födelsedag.

Avslappnad

Och det ser ut som tiden i Asien gjort henne gott, Mette-Marit ser både glad och avslappnad ut.

Annons

Och så var hon väldigt söt i sin hårfläta.

Besök från FN

Under föreläsningen på universitetet deltog även landets statsminister Jens Stoltenberg med sin hustru Ingrid och FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.
Ni ser de bägge männen på en bild här ovan.

Annons

Middag

Under kvällen var det dags för en middag på Akershus fästning i Oslo. Då hade alla klätt om och kronprinsessan Mette-Marit bar då en lila kappa med pälskantade armar.

Läckra lockar

Då hade kronprinsessan också släppt ut håret och visade sina läckra lockar.

Som framgår av bilden här intill bar hon en söt benvit klänning under kappan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Missa inte heller Svensk Damtidnings nya nummer 42 som har ett längre reportage om kronprinsessan Mette-Marits Indien-resa.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons