Norska prinsessans oväntade ord om prins Oscar – efter deras möte

Ingrid Alexandra och prins Oscar

Norska prinsessan Ingrid Alexandra har något att säga efter att ha träffat prins Oscar.
Sverige möter Norge: 4 detaljer i underbara bilden som du missade!
1:04

Efter reklamen: Sverige möter Norge: 4 detaljer i underbara bilden som du missade!

(1:04)

Slå på ljud

I somras förvånade kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit oss genom att plocka på sig familjen och åka på en överraskningsvisit till Gotland.

Väl där väntade supermysigt häng med två nära vänner: kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

"Förra helgen tillbringade Kronprinsessfamiljen några vackra sensommardagar på Gotland tillsammans med Kronprinsen, Kronprinsessan och Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge.De skandinaviska tronföljarfamiljerna håller nära kontakt med varandra. Kronprinsessfamiljen uppskattade att få umgås med sina norska vänner och släktingar, samt att få möjlighet att visa dem denna unika del av Sverige", kunde man läsa i bildtexten på inlägget som det svenska kungahuset la upp.

Prinsessan Ingrid Alexandra håller om prinsessan Estelle

Vi vet sedan tidigare att Victoria är nära vän med kronprinsessan Mette-Marit, men banden mellan familjerna går djupare än så.

– Familjerna har en nära relation, förutom att de är släkt så är kronprinsparet och kronprinsessparet nära vänner privat, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt tidigare.

Prinsessan Ingrid Alexandra och prinsessan Estelle, våra länders framtida drottning, var extra kärvänliga på bilden. Den äldre Ingrid Alexandra höll beskyddande om den yngre Estelle, som såg riktigt trygg ut i sin norska motsvarighets famn.

När Ingrid Alexandra fyllde 18 pratade hon om hur bra det kändes att kunna umgås med andra ynglingar i hennes speciella sits.

– Jag har ju sån tur att jag har många jämnåriga tronarvingar i Europa nu, så jag hoppas att vi kan dra nytt av varandra, säger Ingrid Alexandra till NRK, och nämner både Estelle och prins Oscar.

– Vi har ganska mycket kontakt, speciellt med Sverige och Danmark. Vi var och besökte Victoria och Daniel och Estelle och Oscar i somras, det var väldigt trevligt.

Bilden från besöket ledde för övrigt till många glada tillrop i kommentarsfältet.

"Jag blir alldeles gråtmild av det fina fotot. Sättet Ingrid Alexandra håller om Estelle, visar hur nära de står varandra", skriver en användare.

"Fint att se att det råder ett så varmt och fint förhållande mellan grannländernas kungafamiljer. Och inte minst mysigt att se att framtidens drottningar, Ingrid Alexandra och Estelle, är så goda vänner, ser ut som att de har ett nära och fint förhållande", skriver en annan.