Norska staten tvingas agera mot schaman Durek: "Låt er inte luras"

22 feb, 2022, 09:29 
Schaman Durek har gått för långt – nu tvingas norska staten ryta ifrån.
Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Prinsessan Märtha Louises pojkvän Durek Verrett är en man som lätt hamnar i fokus för kontroverser. Han är trots allt en schaman, en man som både propagerar och säljer så kallade andliga tjänster.

I USA har han Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger på klientlistan, men i Norge ser man mer skeptiskt på hans verksamhet.

Durek i ny skandal – Märtha Louise får skämmas

Recept.se Nyhetsbrev

En av hans böcker blev stoppad i Norge när det framkom att Durek i boken hävdar att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”.

Durek har också erbjudit råd och tips i covidfrågan. Han har bland annat rekommenderat att man ska tvätta händerna med en blandning av vodka och rosmarin, därefter ska man vända sig till universum och läsa upp ett mantra.

Annons

“För att ladda ner ett skydd, säg detta högt: ’Ladda ner i mitt immunsystem gula, röda och gröna koder på 100 000.’ Vänta tills du känner ett pirr och säg: ’ Tack, jag kände det. Låt det köras i min kropp i 24 timmar’”, har Durek skrivit på Instagram.

Nu har den färgstarke schamanen dessutom börjat göra reklam för meditationstekniker som ska stärka immunförsvaret. Enligt Se og hör kostar det 300 kronor att köpa loss tre kvartslånga lektioner som ska göra dig immun mot virus.

Nu känner sig den norska staten sig manade att ryta ifrån mot Durek. Professor Preben Aavitsland på det norska folkhälsoinstitutet är väldigt tydlig med att schamanens påståenden helt saknar vetenskaplig grund.

– Många som mediterar mår bra av det, men de får inte ett bättre beskydd mot virus, säger Preben till Se og hör.

– Meditationskurser kan inte ge samma skydd mot en allvarlig coronasjukdom som vaccinering. Den som påstår det kan inte vara speciellt påläst, eller så vill han tjäna pengar på en sådan kurs, eller både och.

Annons

– Den som väljer en sådan kurs framför vaccination har låtit sig luras och därmed miste om skydd mot en allvarlig sjukdom.

Annons