Nu är den kungliga kryssningen över

Drottning Elizabeth med prins Charles och prinsessorna Beatrice och Eugenie.

Drottning Elizabeth med prins Charles och prinsessorna Beatrice och Eugenie.

Prins Edward med sin dotter Louise.

Prins Edward med sin dotter Louise.

Nästan hela den brittiska kungafamiljen har som vi tidigare berättat varit på en kryssning tillsammans. Men nu är det roliga över och alla har gått i land.

Drottning Elizabeth hade denna sommar bjudit in hela sin familj på en kunglig kryssning i de norra delarna av landet. Även om inte alla kunde följa med från start, som prins Charles och hans Camilla samt prins William och prins Harry, så var det många som klev ombord på kryssningsfartyget Hebridean Princess för någon vecka sedan. Men när båten väl lade till i hamn så fanns i alla fall prins Charles på plats.

Skottland

I går klev de alla av båten i Skottland för att ta igen sig några dagar innan arbetet åter börjar för stora delar av familjen. Bland annat såg vi prins Edward och hans dotter Louise samt prinsessan Anne samt prins Andrew med sina döttrar, prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice.

ste_andrew

Kryssningsfartyget som tar 49 passagerare bokades av drottningen för att på så sätt kunna vara nära sin familj. Exakt resrutt vet man inte men det är känt att båten lade till i både Colonsay och Scarista på ön Harris. Dessutom passade de på att besöka slottet Castle of Mey, i Scrabster när de väl la till där med fartyget.

Resan över

Tydligt var också att alla såg riktigt glada ut på bilderna från landstigningen i Skottland. Om det berodde på att de haft så trevligt ombord eller att de bara var glada att allt var över och äntligen fick sätta fötterna på fast mark igen – vet vi naturligtvis inte. Vi kan bara gissa…

Läs också:

Kunglig utställning på Buckingham Palace››

Eugenie och Beatrice har åkt iväg på kunglig kryssning med familjen››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures, IBL.