Nu är det dags för bröllopstårtan

_JEX6414_430x310

Tårtan var ett mästerverk med smaker av jordgubb, hallon, rabarber och pistage. 

De tre konditorerna som skapat bröllopstårtan tillhör de främsta i världen. Det bröllopsgästerna fick avnjuta i finalen av middagen var en tårta i toppklass. Bakom bakverket fanns Mattias Ljungberg, som driver Tössebageriet i Stockholm, och Konditorlandslaget som fått uppdraget att ansvara för tårtbaket.

_JEX6382_430x310

Den avspeglade prinsens designintresse – sparsmakad, lite stilren med smältsocker, femhundra blommor och bladdekorationer, som gjorde tårtan lekfull och originell.

_JEX6426_430x310_2

Prinsen hade en önskan. Han ville ha “poprocks” i tårtan! Den spektakulära tårtan är belyst, modern men ändå klassisk.

Prins Carl Philip skar upp den med hjälp av ett svärd.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Scanpix