Nu är det dags för bröllopstårtan

_JEX6414_430x310

Tårtan var ett mästerverk med smaker av jordgubb, hallon, rabarber och pistage. 

De tre konditorerna som skapat bröllopstårtan tillhör de främsta i världen. Det bröllopsgästerna fick avnjuta i finalen av middagen var en tårta i toppklass. Bakom bakverket fanns Mattias Ljungberg, som driver Tössebageriet i Stockholm, och Konditorlandslaget som fått uppdraget att ansvara för tårtbaket.

_JEX6382_430x310

Den avspeglade prinsens designintresse – sparsmakad, lite stilren med smältsocker, femhundra blommor och bladdekorationer, som gjorde tårtan lekfull och originell.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
_JEX6426_430x310_2

Prinsen hade en önskan. Han ville ha “poprocks” i tårtan! Den spektakulära tårtan är belyst, modern men ändå klassisk.

Prins Carl Philip skar upp den med hjälp av ett svärd.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Scanpix

Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Svensk Dam följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.