Nu är det klart – oväntade skilsmässan i svenska kungafamiljen

NU GRATIS

Under eftermiddagen den 3 april gick handlingarna igenom. Nu har kungafamiljens allra närmsta släkting skilt sig.

Han växte upp som en i den kungliga syskonskaran, tätt tätt med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip.

Deras kära kusin Patrick Sommerlath.

Nu har hans skilsmässa från Maline Sommerlath gått igenom.

Handlingarna om att paret ville separera kom in till Stockholms tingsrätt den 13 april 2018. Nu, efter den obligatoriska väntetiden, har skilsmässan gått igenom. Paret väljer att ha gemensam vårdnad om de båda barnen, tvillingarna Chloé och Anaïs Sommerlath, som föddes den 15 juli 2008. Patrick har sedan tidigare även sonen Léopold från hans tidigare förhållande med skådespelerskan Camilla Lundén.

Maline och Patrick Sommerlath.

Maline och Patrick Sommerlath.

Tre år efter att barnen föddes valde Patrick och Maline att gifta sig. Det hemliga bröllopet ägde rum i Paris och kung Carl Gustaf och drottning Silvia ska ha varit på plats. Vigseln i Paris följdes på Valborgsmässoafton samma år av ännu en vigsel hemma i Sverige.

Patrick Sommerlath är fadder till prinsessan Leonore, här intill kronprinsessan Victoria med prinsessan Estelle i handen.

Patrick Sommerlath är fadder till prinsessan Leonore, här intill kronprinsessan Victoria med prinsessan Estelle i handen.

Även om duon vigdes år 2011 har de varit ett par mycket längre, och Maline har hela tiden varit en kär del av den svenska kungafamiljen. Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip är faddrar till deras båda tvillingdöttrarna. Barnen var dessutom två av näbbarna under kronprinsessan Victorias bröllop. Själv är Patrick fadder till prinsessan Leonore, dotter till prinsessan Madeleine.

Patrick är Silvias brorson

Att familjerna står varandra så pass nära beror på att Patrick själv vuxit upp i Drottningholms pampiga salar tillsammans med kungaparet, Victoria, Madeleine och Carl Philip. Han kom till Sverige som 15-åring, då drottning Silvia tog honom under sina vingar i samband med sina egna föräldrars skilsmässa.

Foto TT

Läs mer

Silvia om favoritrummet på Drottningholm: “Det är slottets vackraste!”

Bilden från Abba-museet avslöjar Victorias och Daniels helgplaner

Childhoods lanserar spel för barn – läs om Madeleines inblandning