Nu är det klart! SVT sänder prinsessan Adriennes dop

Nu är allt bestämt! SVT sänder ännu gång ett kungligt dop, denna gång är det prinsessan Adrienne som kommer att döpas i Drottningholms slottskyrka den 8 juni. Och genom tv-kamerorna kommer även vi kunna följa det som sker!

Det är nu en hel hop av kungliga barn som under några få år döpts i Drottningholms slottskyrka. Den 8 juni är det dags igen. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer att döpa deras yngsta dotter Adrienne. Och svenska folket är på sätt och vis inbjudna. SVT har nu kommit överens med hovet om att de får sända dopet.

– Nu är alla papper påskrivna, säger producent Anders G Carlsson till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Vi kommer att sända dopet. Kommentatorer kommer vara Ted Wigren och Roger Lundgren, berättar Anders vidare. Det kommer alltså vara samma kommentatorer som när prins Gabriel döptes.

Läs mer: Nya detaljer om prinsessan Adriennes dop!

Hovet har publicerat nya bilder på prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med prinsessan Adrienne.

Hovet har publicerat nya bilder på prinsessan Madeleine och Chris O’Neill tillsammans med prinsessan Adrienne.

Hovet har redan nu skapat en temasida för prinsessan Adriennes dop. Och där hittar vi även schemat för dagen.

Mellan klockan 11.00 till 11.40 anländer gästerna till Drottningholms slott och Slottskyrkan. Klockan 12.00 börjar dopgudstjänsten i Drottningholms slottskyrka. Därefter fortsätter firandet vid Drottningholms slott där kungaparet ger en mottagning. Ett liknande upplägg som vid tidigare års kungliga barndop alltså. Men ännu vet vi inte vilka som blir faddrar, och inte heller vilka härliga bus och upptåg Adriennes syskon och kusiner kommer att hitta på där bland bänkarna och de förgyllda stolarna.

Läs mer: Vi minns Estelles och Leonores dop – se filmerna här!