Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nu är det klart vilka som blomstersmyckar Madeleines bröllop

28 maj, 2013, 12:30 
Annons

Nu kan vi avslöja vilka som ska smycka Slottskyrkan och Drottningholm med blomsterprakt till prinsessan Madeleines bröllop.

Allt är mycket hemligt vad gäller prinsessan Madeleines brudbukett och hur blomsterdekorationerna i Slottskyrkan ska se ut.

Annons

Men nu kan vi berätta vilka som kommer att smycka både Slottskyrkan i kungliga slottet och Drottningholms slott i samband med prinsessbröllopet den 8 juni.

Elever

Under ledning av läraren Margareta Kronman på Floristutbildarna i Västerås kommer skolans elever att vara “arbetande händer” och göra blomsterarrangemangen enligt skisserna som har utarbetats av de mest välrenommerade floristdesignerna i Sverige.

Välmeriterad

Margareta Kronman har jobbat som floristlärare över 10 år. Hon är välmeriterad inom floristyrket och tävlingsverksamhet.

Annons

Det är 40 stycken floristelever som kommer att jobba med blomdekorationerna. Några får i uppdrag att åka till Drottningholm för att smycka slottet, där bröllopsmiddagen hålls och där andra festligheter äger rum i samband med bröllopet.

Hovflorist

Precis som vid kronprinsessan Victorias bröllop är det hovflorist Claes Carlsson som har det övergripande ansvaret för blomsterutsmyckningarna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Han har tillsammans med några andra duktiga designers arbetat fram vilka blommor, färger och former som ska ge Madeleines bröllop en vacker inramning.

Slottsfloristen tar alltså återigen tar hjälp av de duktiga eleverna vid Floristutbildarna i Västerås. Det är nya elever – de andra som smyckade Storkyrkan 2010 har nu tagit sin examen!

Hemlighetsmakeri i det sista

Eleverna vet ingenting förrän de kommer till kyrkan. Blommorna kommer från olika delar av hela världen. Man införskaffar dem via auktionen i Holland.

Hedersuppdrag

– Det är en stor ära för oss att få vara med och göra blomsterarrangemangen till prinsessan Madeleines bröllop. Det ska bli fantastiskt roligt! säger Irene Hagström, floristmästare och skolledare på Floristutbildarna för Svenskdam.se.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Scanpix, Stella Pictures, IBL

Annons