Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu är skilsmässan klar – inga pengar för Tessy

21 apr, 2019, 08:00 
Agneta Nisbeth
prins Louis och Tessy
Det blev inte mycket pengar till den forna prinsessan Tessy av Luxemburg, småslantar om man tänker på vad prins Louis familjs stora förmögenhet.
Annons

Nu har skilsmässan gått igenom via en domstol i London. Prins Louis är inte längre gift med prinsessan Tessy, eller Tessy de Nassau som hon numera kallar sig. Han behöver inte hellre betala något större underhåll till sin exhustru och parets två söner, trots att Tessy yrkat på just detta. Hon lever nu med sönerna prins Gabriel, 13, och prins Noah, 11 i Storbritannien medan prinsen själv mest bor i Paris.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins Louis Luxemburg

Domstolen skrev i sitt beslut att prinsen bara behöver betala 75 pund var i veckan till sina pojkar eftersom rätten inte kunde ta hänsyn till prinsens familjs förmögenhet. Han måste dessutom betala 4000 pund för varje barn per år, för skolavgifter med mera.

Dessa summor kommer man inte långt på i dyra London, i alla fall om man är van vid ett lyxigare slottsliv. Men Tessy kan ju alltid glädja sig över att hon och barnen får stanna kvar i prinsens bostad till barnen gått ut ur skolan.

Annons

– Jag är glad över att dessa tuffa år äntligen är över. Mina söner och jag ser fram emot vår nya framtid tillsammans. Louis och jag är väldigt nära när det rör våra barn och fortsätter vara ett bra team, säger Tessy till RoyalCentral.

prinsessan Tessy Luxemburg

Tessy hade först krävt 1,5 miljoner pund för att köpa sig ett nytt boende för sig och barnen i den brittiska huvudstaden. Men det avslogs av rätten.

Därför skilde de sig

Nu verkar också en del skvaller komma fram om varför paret separerade. Enligt uppgifter visade det sig att Tessy, som en gång varit yrkesmilitär, var en mycket aktiv kvinna medan maken bara agerade som prins i en av Europas rikaste monarkier.

Luxemburgs kungafamilj

– Deras förhållande förändrades när Tessy började studera på heltid samtidigt som hon tog hand om barnen och familjen. Dessutom dök hon alltid upp på alla representationsmiddagar och kungliga uppdrag, allt medan prinsen funderade på vad han ville göra med sitt liv, säger en källa till Daily Mail.

Annons

På sitt Instagram-konto Tessy from Luxemburg har hon lagt ut denna fina bild på sig själv och hon skriver bland annat.

– Alla kan vara en prinsessa. Det är något som du kan visa i ditt agerande och i ord, inte från det namn som givits dig. Låt inte någon stoppa in dig i någon låda, bara du kan döma dig själv. Varför måste du vara som alla andra bara för att passa in. Din tid i rampljuset har kommit, var inte orolig. Jag tror på dig!

Som vi tidigare berättat kommer Tessy över till Sverige inom kort, närmare bestämt i juni för att tävla i cykelloppet Vättenrundan. Något hon gör för välgörenhet, Tessy samlar denna gång in pengar till Professors without borders,

Foto: TT

Läs även:

Annons