Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nu avslöjar hon sin nya karriär! Madeleine gör bokdebut – utan prinsesstitel

28 jan, 2019, 12:00 
Den har varit på gång ett tag och det har viskats en del. Men nu får vi äntligen se den: här är prinsessan Madeleines debutbok!
Annons

Nu är det officiellt – prinsessan Madeleines hemliga hjärteprojekt. Den senaste tiden har hon suttit hemma i Miami och jobbat med barnboken Stella och hemligheten, under stort hysch hysch. Och idag, lagom till Childhoods 20-årsjubileum, går Madeleine äntligen ut och avslöjar mer om sin bok. Fast på bokomslaget står hon inte som prinsessa, där är hon bara Madeleine Bernadotte.

Utan prinsesstitel. När prinsessan Madeleine debuterar med barnboken Stella och hemligheten heter hon bara Madeleine Bernadotte.
Madeleine författardebuterar utan sin prinsesstitel.

Omslaget är det enda vi får se, än så länge. Stella och hemligheten (som ges ut av Bonnier Carlsen, i samarbete med World Childhood Foundation) kommer inte ut förrän i början av juni. Målgruppen är barn i lågstadieåldern, och deras föräldrar, och på omslaget sitter det tre barn som precis har kalasat på några kanelbullar. Deras fundersamma miner ger samtidigt en hint om temat, hämtat från prinsessan Madeleines arbete vid Childhood.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Madeleines barnbok Stella och hemligheten.

Som ni förstår kretsar Stella och hemligheten kring barns utsatthet, och tar upp frågor som integritet, självkänsla och förtroenden:

– Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine har hämtat temat till boken från sitt jobb med World Childhood Foundation. Men barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne har säkert också inspirerat!
Madeleine har hämtat temat till boken från sitt jobb med World Childhood Foundation. Men Leonore, Nicolas och Adrienne har säkert också inspirerat!

Hemliga samarbetet med doldisväninnan

Prinsessan Madeleine är dock inte ensam om projektet. Vid sin sida under arbetet har hon haft sin vän och kollega Karini Gustafson-Teixiera, som gett Madeleine stöd i olika Childhood-kampanjer. Karini är lite av en doldisväninna i Madeleines vänkrets, även om vi har sett henne en del i Sverige också. Bland annat fanns hon bland gästerna när Madeleine och Chris gifte sig i Slottskyrkan 2013 och när prinsessan Adrienne döptes på Drottningholms slott i juni 2018.

Annons
Karini Gustafson-Teixiera på prinsessan Adriennes dop i Drottningholms slottskapell. Till vänster hovets informationschef Margareta Thorgren.
Karini Gustafson-Teixiera på prinsessan Adriennes dop i somras. Till vänster hovets informationschef Margareta Thorgren.

Madeleine och Karini har stått för idéerna till boken, och sedan har de fått hjälp av rutinerade barnboksförfattaren Marie Oskarsson med att klä sin berättelse i ord. Illustratören Stina Lövkvist har skapat bilderna.

Läs mer:

Foto: Charles Lidbom/Bonniers, Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se, Bonnier Carlsen, IBL

Annons