Nu avslöjas det – Charlene och Albert har en hemlig pakt om äktenskapets framtid

Charlene har klarat sig – men Albert är smittad.

Furst Albert och furstinnan Charlene syns sällan tillsammans.Enligt pressen beror detta på en hemlig pakt mellan makarna.

Hur står det egentligen till med fursteparet Alberts och Charlenes relation? Det finns indikationer på att paret har vuxit ifrån varandra – och ryktena fick ny fart efter den japanske kejsarens kröning i november.

Både Albert och Charlene var på plats i Tokyo, men furstinnan följde inte med sin make på den flotta banketten. Hon var med tvillingbarnen Gabriella och Jacques medan mannen Albert representerade Monaco på kröningen.

Charlene och Albert har en pakt

Kanske finns det en naturlig förklaring till detta. Enligt magasinet Frau Aktuell har nämligen Albert och Charlene fattat en hemlig överenskommelse. Den går ut på att Charlene tillåts en större frihet än furstinnor vanligtvis åtnjuter. Det betyder att hon slipper dyka upp på offentliga sammanhang vid hans sida och i stället kan stanna hemma i större utsträckning.

Furst Albert var ensam på en tv-gala i Monte Carlo tidigare under februari.

Furst Albert gick ensam på en tv-gala i Monte Carlo tidigare under februari.

“Tagit på sig ansvaret”

Charlene under helgonfirandet i januari.

Charlene under helgonfirandet i januari.

Belgiska tidningen Le Soir Mag skriver att Charlene sagt till Albert att hon vill lägga sitt fokus på tvillingarna Gabriella och Jacques, som har hunnit fylla fem nu.

“Hon har tagit på sig ansvaret att uppfostra barnen, ögonstenarna, furstendömets framtid. Det är ingen lätt uppgift. Och Charlene utför gärna sina sociala plikter, ibland utanför rampljuset. I mitten av december gjorde hon till exempel ett besök hos donatorer på en blodklinik. Och hon arbetar också med sin stiftelse som ska motverka drunkningar”, skriver Le Soir Mag.

Charlene har haft en tuff tid. Hennes pappa har varit allvarligt sjuk och två av hennes vänner har hastigt gått bort.

– Folk är så snabba med att säga: “Åh, varför ler hon inte på fotona?”. Jo, ibland är det svårt att le. De vet inte vad som pågår bakom kulisserna, har hon sagt i en nyligen utförd intervju.