Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu avslöjas det – kändismannen försökte smyga in på kungens exklusiva festkväll

19 sep, 2023, 11:30 
Kungens jubileumsföreställning

Kändismannen dök upp på kungens fest – men ville gömma sig från kamerorna.

Annons

Vi har precis hämtat oss från årets stora kungliga begivenhet. Under flera dagar firade kungen och hans familj att vår monark suttit på tronen i 50 år. Det blev en makalös tillställning i flera delar – med gäster från hela världen.

Kungen välkomnade till exempel flera nordiska kungligheter, som kung Harald från Norge och drottning Margrethe från Danmark. Men där fanns också profiler från kulturlivet, näringslivet och politiken.

GLAMEXTRA: Partykvällen på Drottningholm – här anländer kungliga gästerna till stora firandet!Brand logo
GLAMEXTRA: Partykvällen på Drottningholm – här anländer kungliga gästerna till stora firandet!

Kändismannen försökte gömma sig på kungens fest

När Kungliga operan bjöd på jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater på torsdagen skymtade en känd profil bland gästerna – men samme person vägrade ställa upp på intervjuer eller mingelfoton.

Vi pratar om Peter "Poker" Wallenberg. Näringslivsprofilen (femte generations Wallenbergare) som också ägnat sig åt racing på hög nivå.

Annons

Flera fotografer reagerade när Peter gick förbi på väg in till slottsteatern. Men då fick de en skarp replik tillbaka.

– Men jag försöker ju gömma mig! säger Peter enligt Expressen.

Peter är annars känd för sitt goda humör. Han och hustrun Klara Sydhoff Wallenberg är vana gäster vid Nobelfesten och brukar alltid stråla på mingelbilderna därifrån.

– Jag är extremt lyckligt lottad som har förmånen att få leva med en fantastisk familj, ha ett kul jobb och samtidigt vara frisk, har Peter sagt i en intervju med GP.

Kändisarna på kungens fest

Man får anta att Peter hade en strålande kväll. Föreställningen var sammansatt av framträdanden från Kungliga baletten, Kungliga hovkapellet, Kungl. Operans kör och ett gäng solister. Gästlistan var spektakulär och rymde utöver kungligheterna även namnkunniga profiler som statsminister Ulf Kristersson och hustrun och prästen Birgitta Ed, komikern David Kinberg Batra och landshövding Anna Kinberg Batra, talman Andreas Norlén och hustrun Helena Norlén.

Och vilken modefest vi bjöds på! Som vår utsända reporter Helena Wiklund skrev i sin rapport från Drottningholm:

Kronprinsessan Victoria är helt smashing i sin lysande korallröda aftonblåsa med ena axeln bar, och kronprinsessan Mary i dramatiskt midnattsblått och vitt. Medan prinsessan Sofia svävade in i chockrosa volanger – på ett par mycket höga platåskor.

Annons