Nu avslöjas det! Omtalade bilden fick Meghan att lämna kungahuset

Nu avslöjas det! Omtalade bilden fick Meghan att lämna kungahuset

Diskussionerna om vad som egentligen låg bakom "Megxit" har varit många. Nu kommer nya uppgifter som berättar att Meghan och Harry kände sig utfrysta i den brittiska kungafamiljen. Och det var särskilt en händelse som orsakade avhoppet.
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt
Slå på ljud

Meghan och Harry fattade ett drastiskt beslut i början av året. Beslutet handlade om deras, och lille Archies, framtid i den brittiska kungafamiljen. De bestämde sig helt enkelt för att ta ett steg tillbaka och lämna det kungliga strålkastarljuset.

Förklaringarna till “Megxit”, som uttåget har kommit att kallas, har varit många. Enligt The Mirror ska Meghan ha känt sig utesluten i den brittiska kungafamiljen. Och i den nya biografin “Finding freedom” kan man läsa mer om hertiginnans dilemma. Där berättas det nämligen att det var ett specifik arrangemang som gjorde att Meghan och Harry fick nog – nämligen drottning Elizabeths jultal till nationen.

Elizabeths bild var droppen

När drottningen talade till det brittiska folket visade hon upp en fotografier på sina kära familjemedlemmar.

Drottning Elizabeth hade fyra bilder uppställda. Meghan och Harry fanns inte med i samlingen.

På det kungliga bordet kunde man se William och Kate, maken Philip, prins Charles och hertiginnan Camilla och så drottningens far. Men hetrigparet av Sussex lyste med sin frånvaro.

Bara några veckor efter talet chockade Harry och Meghan hela världen när de publicerade ett uttalande på Instagram som berättade att de lämnar kungahuset.

I boken påstås det också att paret kände sig utfrysta eftersom drottningen prioriterade Charles och Camillas och Willians och Kates välgörenhetsarbete före deras.

Harrys och Meghans beslut att lämna kungahuset har skapat stora rubriker och diskussioner över hela världen. Kungliga experten Katie Nicholl, berättar i en dokumentär att uppvisningen av porträtten speglade de inre kriserna på “The Firm”.

Hon fortsätter:

– Jag tror porträtten skulle symbolisera monarkins framtid och de framtida arvtagarna.

Året dessförinnan var Harry och Meghan med på bordet.

Foto: TT