Nu avslöjas drottning Elizabeths gåva från Philip

Nu avslöjas drottning Elizabeths gåva från Philip
Drottning Elizabeth syntes nyligen i ett helt nytt smycke vilket har lett till spekulationer om att det kan vara maken Philip som ligger bakom den exklusiva gåvan.
Annons

Drottning Elizabeth och prins Philip förlovade sig den 9 juli och bröllopet stod sedan den 20 november i Westminster Abbey 1947. Drottning Elizabeth var då bara 21 år gammal. I år firar de de hela 72 år som gifta, och nu verkar det som att drottning Elizabeth fick en mycket exklusiv gåva på bröllopsdagen av sin make.

Annons
Drottning Elizabeth i sitt nya halsband.
Drottning Elizabeth i sitt nya halsband.
Annons

Bar helt nytt smycke

I dagarna, på Buckingham Palace årliga Diplomatic Reception, syntes drottningen nämligen bära ett helt nytt smycke som hon inte har setts i förut. Detta har lett till spekulationer om att det i själva verket är Philip som står bakom gåvan. Halsbandet består av tio stora smaragddroppar och liknar ett av drottningens andra smycken, Greville Emerald Necklace som tidigare var drottningmoderns favoritsmycke. Experter menar dock att det smycket i sådana fall har arbetats om, och att det troligtvis handlar om ett helt nytt smycke.

Drottning Elizabeth under kvällen.
Drottning Elizabeth under kvällen.
Annons

Hade sällskap av William, Kate och Camilla

Drottningen, som hade sällskap av prins William, hertiginnan Catherine, prins Charles och hertiginnan Camilla på tillställningen, bar det nya halsbandet tillsammans med en vit klänning signerad Angela Kelly. På huvudet bar hon en av sina andra smaragdprydda favoriter – The Grand Duches Vladimir Tiara. Samma tiara som Meghan Markle enligt uppgift ska ha blivit nekad till att bära när hon gifte sig med prins Harry.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Nu avslöjas drottning Elizabeths gåva från Philip”

  1. Snorkfröken skriver: 16 december, 2019

    Halsbandet är inte helt nytt utan en ny design av gamla delar. Skattkammaren har väldigt många juveler (halsband och diadem) samt “loose stones” dvs. ädelstenar som inte är delar i ett smycke, som man har inte sett i decennier, kanske sedan drottning Mary (Elizabeths farmor) dog år 1953. Man kan kombinera gamla delar och få ett “nytt” smycke. De behöver inte köpa nya smycken.


  2. Desirée skriver: 20 december, 2019

    Det är säkerligen Grevillehalsbandet som har fått tillägg av smaragddroppar. Tror inte prins Philip har egna resurser att köpa ett så dyrbart halsband och inte finns anledning heller då Elisabeth redan har Grevillehalsbandet. Elisabeth juvel”skrin” är redan kopiöst stort genom arv och gåvor under hela regentskapet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar