Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu avslöjas spelet bakom det kungliga bröllopet

28 sep, 2011, 09:49 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu får vi reda på hur mycket prins William och hertiginnan Catherine fick bestämma vid sitt eget bröllop – och hur stor makt drottningen har över sitt barnbarn.

Annons

Prins William släpper bladet från munnen. Nästa år, inför drottning Elizabeths 60-årsjubileum på tronen, kommer boken Our Queen ut. En bok där William passar på att avslöja några hemligheter.

Tvingad att bjuda

När han träffade hovpersonalen för det första mötet angående bröllopet fick han en lista på 777 digniteter och annat “fint folk” som han var tvungen att bjuda.

Prinsen kände inte en enda och ringde upp sin farmor för att berätta hur han kände.

– Jag var helt förskräckt över listan och hon sa: “släng den och börja om, börja med era vänner. Det finns vissa tillfällen när du måste stå upp för vad du tycker och vill”.

Däremot var drottningen inte lika öppen när det kom till hans uniform. Prins William ville bära sin blåa uniform från flygvapnet, något som fick ett blankt nej. Han var tvungen att bära den röda som visar hans allra högsta militärgrad.

Annons

Lämna över

Hon sätter även dövörat till då barnen påpekar att hon borde trappa ner och kanske till och med borde lämna över till någon annan.

– Hon är oerhört dedikerad och bestämd över att avsluta allt hon påbörjat. Hon vill lämna över tronen med vetskapen om att hon hjälpt till så mycket hon bara kunnat, utan någon ånger eller ouppklarat arbete, berättar William i intervjun.

Vilket känns helt okej för hertigen av Cambridge, William berättar nämligen att han gärna slipper bli kung på ett bra tag.

– Medan jag flyger helikopter över bergen i Wales kämpar jag hårt för att inte tänka på det. Allt sådant får gärna vänta tills jag blir äldre.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures, IBL

Läs även:

Annons