Nu berättar Sofia själv om sin hemliga resa – avslöjar nya planen

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg

Prinsessan Sofia var nyligen på resa i Sydafrika.Nu berättar hon själv om upplevelsen.

Prinsessan Sofia ligger inte på latsidan. Även om hon har få punkter på kungahusets kalender, så har hon ändå mycket på gång i det dolda.

Nu senast var hon i Sydafrika och arbetade med sitt hjärteprojekt Project Playground.

Prinsessan Sofia på resa

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg, Project Playgrounds grundare.

“Avslutar en produktiv och fantastisk tid med mina kollegor på @projplayground i Sydafrika. Fick även möjlighet att träffa Western Capes premiärminister Alan Winde för att berätta om Project Playgrounds arbete”, skrev prinsessan Sofia på Instagram om sin resa.

När hon väl var i Sydafrika gjorde prinsessan Sofia en intervju med lokaltidningen Cape Argus. Där berättade hon att Project Playground har breddat sin verksamhet på sistone.

Mötet som fick henne att tänka om

Ett rörande möte fick nämligen Sofia och resten av PP att tänka om kring hur man arbetar för barn med speciella svårigheter.

– Barn med funktionsnedsättningar blir ofta stigmatiserade i samhället, och målet att få in barn med funktionsnedsättningar i vårt projekt kom till när en pappa frågade om hans barn kunde gå med i Project Playground och hon inte kunde på grund av sina fysiska och mentala hinder. Vi insåg snart att barnen med nedsättningar stängs ute alldeles för ofta, säger Sofia i intervjun.

För bli mer medveten om hur man kan hjälpa barn med funktionsnedsättningar besökte Sofia en teater i Kapstaden som heter Artscape. Det är en verksamhet som arbetat mycket med att få in funktionsnedsatta barn i teaterns värld.

– Samarbetet med Artscape handlar om att skapa en roligt och inkluderande miljö för barn med nedsättningar, för vi vet att de vill uppleva det andra barn får uppleva, säger Sofia.

– Artscape har gjort ett fantastiskt arbete för barn med funktionsnedsättningar.