Nu får Harry skulden för Meghans avhopp

Meghan har utmålats som huvudanledningen till att prinsparet brutit sig fria från det brittiska kungahuset.Men är det kanske Harry som ska få skulden?

Meghan har fått ta emot tuffa ord sedan det blev officiellt att hon och maken Harry planerar att frigöra sig från sina kungliga plikter. Hon har pekats ut som den drivande kraften, hjärnan bakom beslutet.

Men Harry har själv betonat att det är han som bär ansvaret för “Megxit”.

– Beslutet som jag har tagit att jag och min fru ska dra oss tillbaka är inget jag tar lätt på. Det var så många månader av samtal efter så många års utmaningar. Och jag vet att jag inte alltid har gjort rätt, men nu hade jag inget annat val, sa han i sitt första uttalande efter utbrytningen.

Harry beskrivs som känslig

Nu har Harry fått rätt – från ett oväntat håll. Meghans pappa Thomas Markle har nämligen nyligen medverkat i en tv-dokumentär i brittisk tv: “Thomas Markle: My Story”. I den framgår det att Thomas inte är vidare imponerad av sin svärson – milt uttryckt.

Det är uppenbart att pappa Thomas inte betraktar sin dotter som den enda bråkstaken i det där förhållandet. Han avslöjar att Harry var väldigt avsnoppande när Thomas ringde för att be om ursäkt för att han samarbetat med en paparazzifotograf.

– Harry sa till mig: “Om du hade lyssnat på mig, så hade det här aldrig hänt”. Jag sa till honom: “Det är synd att jag inte dog, för då kunde ni låtsas vara ledsna” och sedan slängde jag luren i örat på dem. Jag var klar, säger Thomas enligt Daily Mail. 

“En del av min familj”

Thomas sörjer över att inte ha fått träffa sitt barnbarn – och skulden på detta lägger han på Harry.

– Harry, oavsett om han fattar det eller inte, är en del av min familj och jag är en del av hans, säger Thomas.

– Han är inte tolv längre, han har inget rätt att vara så känslig.

Foto: TT