Nu börjar den kungliga sommaren på Solliden

Sommaren är (nästan) här, Sverige tar långhelg och åker ut till landet – precis som kungen och Silvia! Kungaparet befinner sig just nu på sitt älskade Sollidens slott och startar säsongen med invigning av utställning och mingelfest.

Nu stundar snart en härlig långhelg, och många åker till landet för att öppna upp, vädra ut och förbereda inför sommaren – och så gör även vårt kungapar!

Onsdag den 9 maj inviger de årets utställning i paviljongen; Karl XIV Johan – Kungen som byggde det nya Sverige (det är ju 200 år sedan han blev den förste Bernadottekungen). Kungaparet brukar bjuda in alla sina ölandsvänner till invigningen och efteråt har de alltid ett försommarmingel med snittar och småprat på Kaffetorpet.

Men Kristi Himmelfärdshelgen blir också startskottet för sommaren på Solliden. Snart väller barn och barnbarn in, och allt måste stå klart. Slottet är som bekant kungafamiljens sommarparadis och det enda slott som kungen äger själv. Han ärvde det 1950 efter sin farfars far, Gustav V. Sollidens slott stod färdigt 1906 och det var drottning Victoria som lät bygga det, med inspiration från Italien.

Svensk Damtidnings kungliga reporter Helena Wiklund finns förstås på plats på Solliden i morgon – följ vår matiga bevakning under dagen! Utställningen öppnar för allmänheten torsdag den 10 maj.

LÄS MER: Kungen avslöjar: ”Detta händer på Solliden i sommar!”

LÄS MER: Se bilderna! Här börjar Victorias firande på Solliden