Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu börjar den kungliga sommaren på Solliden

08 maj, 2018, 20:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Sommaren är (nästan) här, Sverige tar långhelg och åker ut till landet – precis som kungen och Silvia! Kungaparet befinner sig just nu på sitt älskade Sollidens slott och startar säsongen med invigning av utställning och mingelfest.
Annons

Nu stundar snart en härlig långhelg, och många åker till landet för att öppna upp, vädra ut och förbereda inför sommaren – och så gör även vårt kungapar!

Onsdag den 9 maj inviger de årets utställning i paviljongen; Karl XIV Johan – Kungen som byggde det nya Sverige (det är ju 200 år sedan han blev den förste Bernadottekungen). Kungaparet brukar bjuda in alla sina ölandsvänner till invigningen och efteråt har de alltid ett försommarmingel med snittar och småprat på Kaffetorpet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men Kristi Himmelfärdshelgen blir också startskottet för sommaren på Solliden. Snart väller barn och barnbarn in, och allt måste stå klart. Slottet är som bekant kungafamiljens sommarparadis och det enda slott som kungen äger själv. Han ärvde det 1950 efter sin farfars far, Gustav V. Sollidens slott stod färdigt 1906 och det var drottning Victoria som lät bygga det, med inspiration från Italien.

Svensk Damtidnings kungliga reporter Helena Wiklund finns förstås på plats på Solliden i morgon – följ vår matiga bevakning under dagen! Utställningen öppnar för allmänheten torsdag den 10 maj.

Annons