Nu får vi kika in i prins Carl Philips kontor!

Porträtt på prins Carl Philip, taget i ett av valven på Stockholms slott.

En lite osorterad hög med papper. En inramad bild av hans kära racingbil. Och ett skrivbord i vad som ser ut att vara björk eller bok. Nu kan vi alla titta in på prins Carl Philips kungliga kontor.

Det är på hans och Sofias nya officiella Instagramkonto “Prinsparet” som Carl Philip bjuder på den här charmiga bilden från prinskontoret, som ligger innanför Östra valvet på Stockholms slott. Han har lagt mobilen på bordet och vattenglaset står redo, bredvid hålslaget och plexiglasbacken för dagens post.

Prins Carl Philip berättar att bilden togs när han förberedde sig inför ett tal som han skulle hålla på ett seminarium om dyslexi. Kavajen har han hängt av sig på karmstolen. Den ergonomiska kontorsstolen har han valt bort, estet som han är.

Vi gissar att han också har varit delaktig i färgsättningen. Väggarna är ljust gula och snickerierna går i 1700-talsgrått. Trägolvet har härligt breda tiljor och dörren saknar handtag, så den är troligen igensatt.

Läs mer: Se bilderna från Victorias kväll på Nordiska museet

Utsikt från Logården på Stockholms slott

De kungliga kontoren ligger i Östra valvet, som har utsikt mot Logården och Stockholms ström.

Men det är faktiskt en helt annan sak som charmar följarna och det är den lite trivsamma röran på sidobordet borta vid väggen.

– Kul att se att det är pappershögar och sladdar som hänger även på slottet! skriven en av dem.

Fem saker som du inte visste om Carl Philip – se filmen!

Videon kunde inte hittas

Läs mer: Carl Philip och Sofia visar upp 82 nya bilder på Instagram – se dem här!

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se, Instagramkontot Prinsparet