Nu fylls prinsessan Sofias kalender med vårgala och representationsmiddag!

Prinsessan Sofia har nu fått flera nya punkter i sin jobbkalender. Ni kan läsa mer om alla nya spännande uppdrag här.

Prinsessan Sofias och prins Carl Philips andra barn, prins Gabriel föddes den 31 augusti 2017. Sedan dess har vi inte sett prinsessan så ofta eftersom hon varit mammaledig, men nu verkar det som Sofia har börjat arbeta mer.

I den kungliga kalendern kan vi läsa att hon har hela sex uppdrag den närmaste tiden, varav ett är naturligtvis det kungliga dopet den 8 juni. Det är ju då prinsessan Madeleines och Chris O’Neills lilla sessa Adrienne, döps i Drottningholms slottskyrka.

Läs mer: Läs Carl Philips och Sofias fina hälsning till nya babyn här!

Men vi får se prinsessan Sofia innan dess, redan i morgon den 11 april närmare bestämt. Då kommer hon att medverka i Global Child Forum på Kungliga slottet tillsammans med kungaparet och kronprinsessan Victoria samt prins Daniel. Sedan veckan efter, den 17 april är det dags för UNDP:s Vårgala “En målmedveten kväll” på Fotografiska i Stockholm. Sedan ska Sofia, tillsammans med prins Carl Philip, ha ett möte med riksförbundet Attention på slottet. Den 28 maj ska hon dela ut förtjänstmedaljer till Sophiasystrar på  Sophiahemmet i Stockholm.

Läs mer: Prins Carl Philip avslöjar: “Så är jag som pappa”

Den 31 maj är det åter dags får en representationsmiddag på slottet och så ska åter nästan hela kungafamiljen delta, det vill säga kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet. Däremot finns inte mammalediga prinsessan Madeleine med make på listan.

Läs mer: Fullt schema för kronprinsessan Victoria – se bilderna!

Foto: Stella Pictures