Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Äntligen fick Blekinge sin första hertiginna!

13 mar, 2018, 07:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Under måndagens konselj fick vi veta att prinsessan Adrienne blir hertiginna över Blekinge!
Annons

Sverige har inte bara fått en ny liten prinsessa. Kungariket har även fått en ny hertiginna och ett elfte hertigdöme. Vid konseljen den 12 mars 2018, meddelades vilket hertiginnedöme som tilldelats prinsessan Madeleines och Chris O’Neills dotter.

Prinsessan Adrienne blir hertiginna av Blekinge. Det avslöjade kungen under måndagen. Blekinge har aldrig tidigare varit ett hertigdöme, så det är premiär.

Svensk Damtidning har pratat med Blekinges landshövding Sten Nordin, som fick reda på den glada nyheten samtidigt som vi andra.

– Det känns roligt. Vi är hedrade och stolta. Vi ser fram emot att med tiden kunna hälsa prinsessan Adrienne välkommen hit, säger Sten Nordin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vad betyder detta för Blekinge?

– Det är självfallet mycket positivt. Precis som de övriga hertigdömena kommer Blekinge att bli lite mer uppmärksammat. Speciellt när kungligheterna kommer och hälsar på.

Annons

Storasyster Leonore är redan varm i kläderna som hertiginna och har besökt sin ö. Prinsessan Leonore tilldelades hertiginnedömet Gotland 2014.

Storebror prins Nicolas blev hertig för Ångermanland 2015. Prinsessan Madeleine har varit hertiginna för Gästrikland och Hälsingland sedan 1982.

Här kan ni på ett överskådligt sätt se vilka svenska landskap som är hertigdömen i dag. Och nu har vi ju fått ett till…

Foto: IBL

 

Annons