Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu har du chans att bo på Buckingham palace – om du kan diska

15 aug, 2018, 17:00 
AvJohanna Bengtsson
Det är inte vem som helst som får sätta sin fot i drottningens slott. Men nu är chansen kommen, Buckinghamn palace söker en ny medarbetare som ska bo inne på slottet året om.
Annons

Det hör till ovanligheten att det brittiska kungahuset annonserar nya medarbetare på sin hemsida, men nu har det skett. Om du är bra på att diska får du nämligen chans att bo på slottet året om. Så ser ansökan ut. Slottet söker en diskare som inte behöver ha någon tidigare erfarenhet av yrket, vilket gör att vem som helst har möjlighet att söka. Det skriver tidningen Mirror.

En av förmånerna är att diskaren slipper betala boende, hen bor nämligen gratis mitt på slottet i en egen svit. Personen förväntas jobba heltid fem dagar i veckan för en lön på 19 500 kronor. Den som jobbar för drottning Elizabeth får 33 dagars semester om året och gratis utbildning på slottet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Rummet White Drawing Room i Buckingham Palace.
Rummet White Drawing Room i Buckingham Palace.

Medhavd matlåda är inte att tänka på, alla dagens måltider ingår såklart för den anställda. Men det finns vissa krav som du måste uppnå.

Annons

“Du ingår i ett team där fokus är att uppnå exceptionella resultat. Ni arbetar tillsammans för att förbereda och servera mat till högsta standard”, “Genom att upprätthålla ett rent kök ser du till att våra kockar och assistenter har allt de behöver för att leverera mat hela dagen. Du hjälper även ibland till med matberedning.”, går det att läsa i annonsen.

Den nya diskaren kommer att ha sin bas på Buckingham palace, men resor är inte ovanliga. Då följer hela teamet med, Elizabeth vill ha sina egna anställda på plats där hon befinner sig.

Även om du inte behöver ha någon särskild erfarenhet för jobbet så finns det vissa plus som kommer att väga tungt i ansökan.

“Du är omsorgsfull och stolt över ditt arbete och syftar till att ge bra resultat i allt du gör”, står det på hemsidan.

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons