Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu har galafesten för Frederik startat – se bilderna och få detaljerna!

26 maj, 2018, 22:53 
Vilken kväll! Drottning Margrethe var värdinna för kvällen som faktiskt var historisk för kronprins Frederik.
Annons

Det gnistrar om de kungliga gästerna här på Christiansborg Slot i Köpenhamn ikväll! Kronprinsessan Victoria anlände arm i arm med prins Daniel, hon är så vacker i sin böljande vårblommiga aftonklänning från Camilla Thulin. Drottning Silvia lyser i ceriserosa och kronprinsessan Mary  är sofistikerad i glittrigt nougatfärgat med släp.

Kronprins Frederik med kronprinsessan Mary.
Kronprins Frederik med kronprinsessan Mary.

Den här kvällen är en milstolpe i Frederiks kronprinsliv, för detta är faktiskt första gången han firar sin jämna födelsedag med en så här stor officiell galamiddag. Och inramningen kunde inte ha varit kungligare, med kortege genom stan och mamma Margrethe som kvällens värdinna. Hon seglar fram i korallfärgade spetsar, så majestätisk!

Annons
Kronprinsessparet Victoria och Daniel.
Kronprinsessparet Victoria och Daniel.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bland hennes 400 gäster hittar man allt från drottning Maxima och kung Willem-Alexander till kung Philippe och drottning Mathilde från Belgien, storhertigparet Henri och Maria Teresa från Luxemburg och Mette-Marit och Haakon från Norge.

Prins Joachim, prinsessan Mary och prins Nikolai.
Prins Joachim, prinsessan Mary och prins Nikolai.

Men också Marys syster Patricia från Autralien, ex-prinsessan Alexandra och hennes modellande son prins Nikolai, helt klart kvällens yngste gäst. Sist av alla anlände dagens huvudperson kronprins Frederik med sin Mary i kortege från Amalienborg.

Annons

Det är en härlig försommarkväll här i Köpenhamn, och hela danska hovet drog en djup suck av lättnad när skyfallet drog förbi på eftermiddagen i stället för på kvällen.

Foto IBL

Annons