Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu har Harry och Meghan fått sina titlar – första gången en kvinna bär titeln

19 maj, 2018, 10:40 
Margareta
Nu har drottning Elizabeth beslutat vad prins Harry och Meghan Markle ska kallas. Och de får titlar med en alldeles speciell betydelse.
Annons

Efter bröllopet är det dags att börja använda nya titlar på prins Harry och Meghan Markle. Titlarna drottning Elizabeth valt är hertigen och hertiginnan av Sussex. Harry kommer att kallas hans kungliga höghet hertigen av Sussex, earlen av Dumbarton och baron av Kilkeel. Meghan kommer att kallas hennes kungliga höghet hertiginnan av Sussex.

Men det är speciella titlar drottningen valt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ingen kvinna har tidigare haft titeln. Och endast en man tidigare. Mannen var prince Augustus Frederick, son till George III och drottning  Charlotte. Prinsen, som fick titeln år 1801, var dessutom en speciell person i historien. Han var emot slaveri och stod upp för katolikers och judars rättigheter i samhället. Ett passande val då Meghan Markle idag kämpar hårt för utsatta personer i samhället och människors lika värde.

Foto IBL

Annons