Nu har Juan Carlos fått lämna sjukhuset

Juan Carlos

Bypass-operationen gick bra och efter en vecka på sjukhus har Spaniens forne kung blivit frisk nog att åka hem till familjen.

Som vi tidigare berättat tvingades läkarna genomföra en akut hjärtoperation på exkung Juan Carlos, 81 för en vecka sedan.

“Spaniens exkung Juan Carlos, 81, kommer att genomgå en hjärtoperation på lördag”, meddelade det spanska hovet, Palacio de La Zarzuela då. Operationen hade rekommenderats av läkarna efter den senaste hälsoundersökningen som ägde rum den 11 och 12 juni.

prinsessan Leonor drottning Letizia

Läkarteamet bakom operationen på den privata kliniken Quirón de Pozuelo i Madrid gjorde också ett uttalande: “Triple-bypass-operationen gick bra. Hjärtpatologi är en form av hjärt-kärlmissbildningar, när hon mötte media. Patienten har hänvisats till intensivvården för observation.”
kung Felipe

Kung Felipe mötte medierna utanför sjukhuset.

Oroade över Juan Carlos hälsa

Elena

Så det var inte konstigt att både exkungens närmaste familj och resten av spanjorerna blev lite oroade över Juan Carlos tillstånd.

Han fick givetvis besök både av hustrun Sofia och den nuvarande kungen Felipe och hans maka drottning Letizia. Även prinsessan Leonor kom en dag tillsammans med sin mamma och de väntande journalisterna kastade sig över dem.

Även exkungens andra barn, prinsessan Elena och prinsessan Cristina kom över till sjukhuset efter operationen. Fast nu i söndags kunde exkungen ändå lämna sjukhuset för denna gång.

– Just nu känns det fantastiskt att jag kan vakna upp utan smärtor, fast det känns lite som jag blivit överkörd av en lastbil, sa Juan Carlos till pressen när han lämnade sjukhuset.

Läkarna säger att han återhämtat sig väl och att såren nu måste få tid att läka. Hans hjärta slår som det ska och man kommer att ha exkungen under observation ett tag till.

Juan Carlos tidigare hälsoproblem

Juan Carlos har sett allt tröttare och ganska sliten ut under de senaste åren. Han har tidigare haft problem med hjärtat och sin höft och gjorde sin senaste höftoperation 2013. Dessutom har han opererat bort en tumör från ena lungan.

Fast tidigare i somras var han ändå pigg nog att delta i VM i Hangö i Finland. Juan Carlos dök upp som en av 250 kappseglarna.

Foto: TT