Nu har Madeleine landat – detta händer under hennes första dygn i Stockholm

prinsessan madeleines barn har ovanliga namn

Prinsessan Madeleine är hemma i Stockholm igen. I går söndag landade hon på svensk mark och vi vet vad hon ska göra nu.
– Prinsessan har landat i Sverige. Hon kom i går, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Nu laddar Madeleine för sitt första stora uppdrag och redan i morgon är det dags. Då kommer hon till Junibacken på Djurgården strax efter klockan 15.00 för att för första gången visa upp sitt hjärteprojekt, barnboken Stella och hemligheten.

Prinsessan Madeleine

Detta är ett projekt som prinsessan Madeleine har velat genomföra länge. Nu får hennes bok äntligen möta sin publik.

Childhood: ”Det blir mycket lek och bus!”

– Det blir en superspännande eftermiddag och vi ser så mycket fram emot att boken äntligen kommer ut, säger Åsa Andreasson Åkerström på Childhood.

– Prinsessan kommer att sitta på scenen och berätta, och så kommer det att vara många barn på plats. Det blir mycket lek och bus!

Har hon sina egna barn med sig i morgon?

– Nej, det är prinsessan Madeleine som kommer från familjen. Hon är ju där i egenskap av författare, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Och Childhoods Åsa Andreasson Åkerström säger:

– Prinsessan Madeleine är väldigt engagerad i Childhood och vårt arbete med att förebygga våld och övergrepp mot barn. Vad jag har förstått har hon funderat på hur hon skulle kunna hitta ett sätt att tala direkt till barnen om de här svåra frågorna, och det var så hon fick idén att skriva en barnbok där budskapet vävs in i en spännande berättelse.

Prinsessan Madeleine har initierat kampanjer för att uppmärksamma Childhoods frågor tidigare – exempelvis 2015 då hon lanserade kampanjen Eyes Wide Open för att öka medvetandet om att övergrepp faktiskt sker och att vi alla ska ha våra ögon öppna – och våga agera.

Prinsessan Madeleine lanserar sin bok på Junibacken i Stockholm

Junibacken kommer att vara öppet som vanligt, och prinsessans boklansering kommer att äga rum i en separat del.

Men även om vi inte får träffa Leonore, 5, Nicolas, snart 4, och Adrienne, 1, så kommer det att vara många barn (och många föräldrar) på plats ändå. Bland annat kommer vi att få se flera av prinsessan Madeleines väninnor i vimlet. Vi kan också berätta att Bonnierförlagens sajt www.bokino.se har gjort en  förhandsintervju med prinsessan som kommer att publiceras på deras hemsida imorgon tisdag klockan 15.00. Där kommer prinsessan Madeleine bland annat att berätta om sitt stora engagemang för utsatta barn men också om sina egna sagostunder hemma i Miami med barnen Leonore, 5, Nicolas, snart 4 och Adrienne, 1. Och så ska vi få veta vilka böcker drottning Silvia läste för prinsessan Madeleine när hon själv var liten på 1980-talet. Ska vi gissa på Pippi Långstrump?

Prinsessan Madeleine vid ett barnboksevent i London.

Prinsessan Madeleine vid ett tidigare barnboksevent.

Nu kommer prinsessan Madeleine och hennes familj kommer att bo i våningen i Kungliga Hovstallet, innan de fortsätter ner till Solliden senare i sommar. Men dessförinnan kommer vi att få se mer av prinsessan Madeleine.

– Ja, hon kommer att ha ytterligare officiella uppdrag i juni. Vad det handlar om får vi återkomma till, har hovets informationschef tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Kungliga Hovstallet, snett bakom Dramaten. Här bor prinsessan Madeleine och hennes familj när de är i Stockholm.

Kungliga Hovstallet, snett bakom Dramaten. Här bor prinsessan Madeleine och hennes familj när de är i Stockholm.

Dessutom blir det svensk midsommar och svenskt födelsedagsfirande både för Madeleine själv, som fyller 37 den 10 juni, och för hennes son prins Nicolas, som blir fyra år den 15 juni.

Och själv säger prinsessan Madeleine:

– Jag är så lycklig över att äntligen kunna visa er boken, jag hoppas att den kommer att visa barn hur viktigt det är att stå upp för sig själv och att berätta när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine

Här ser du barnboksförfattaren Madeleine Bernadotte. I morgon kommer hon att berätta om sin bok Stella och hemligheten (Bonnier Carlsen) tillsammans med sin förläggare Ulrika Caperius och medförfattare Marie Oskarsson.

Stella och hemligheten ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation. 

Foto: TT, Kungahuset.se, Charles Lidbom/Bonnier Carlsen, Childhood USA.