Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu har prins George lärt sig rida – tränas av välkänd OS-ryttare

31 maj, 2018, 13:00 
Agneta Nisbeth
Att sitta upp på en häst måste väl alla brittiska kungligheter kunna. För nu har prins Williams och Kates äldste son prins George precis lärt sig rida.
Annons

Hela den brittiska kungafamiljen har verkligen ett stort och mycket genuint hästintresse. Drottning Elizabeth har alltid älskat hästar och rider faktiskt fortfarande, 92 år gammal. Drottningen själv lärde sig rida redan som treåring när hon fick sin första häst, en shetlandsponny som hette Peggy.

Drottning Elizabeth till häst.
Drottning Elizabeth till häst.

En som till och med har vunnit en OS-medalj med sin häst är prinsessan Annes dotter Zara Tindall Phillips, som vann OS i lagtävlingen i fälttävlan vid olympiska sommarspelen 2012. Och nu visar det sig att Zara blivit prins George ridlärare, det berättar den brittiska tidningen Hello. Den lille prinsen, som fyller fem år i sommar, har nu fått sitta upp på en shetlandsponny med Zaras hjälp.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Zara Tindall Phillips har alltid älskat hästar.
Zara Tindall Phillips har alltid älskat hästar.

– William och Kate var väldigt intresserade av att låta prins George börja rida. Det är något alla kungligheter gör och dessutom är hela familjen riktiga djurvänner, säger en källa till Hello.

Men eftersom prins George fortfarande är ganska liten ville de att han skulle börja med att rida på en ponny. De ska därför ha frågat Zara som både äger en shetlandsponny och dessutom kan agera som ridlärare.

Mike och Zara Tindall under prins Harrys och Meghans bröllop.

Fast vilken vecka som helst kommer Zara och maken Mike Tindall att få sitt andra barn, de har sedan tidigare dottern Mia. Så snart får nog ridlektionerna för George ett uppehåll. Vi såg paret senaste under prins Harrys och Meghans bröllop, då Mike ömt satte handen över makans babymage när brudparet lovade varandra evig kärlek.

Foto: Stella Pictures

 

Annons